Lahjoita

Eläin­oikeusblogi

Eläin­oikeus­blogissa julkaistaan säännöllisesti kirjoituksia ajankohtaisista eläin­oikeus­kysymyksistä. 

Uusi eläinlaki on hylättävä ja eläinpolitiikan surkea perinne rikottava

Uusi eläinlaki on katastrofaalisella tavalla epäonnistunut ja ristiriidassa omien tavoitteidensa kanssa. Sen mukanaan tuomat parannukset ovat epäonnistumisiin verrattuna niin mitättömiä, etteivät ne ansaitse tulla mainituksi.

Lue lisää

Eläinsuojelun uusi aikakausi

Alistetuksi joutuminen tarkoittaa julkisen vallan epäoikeudenmukaista tai julmaa
vallankäyttöä – sortoa – joka kohdistuu yksilöön. Perusoikeuksista säätäminen on yhteiskunnan normatiivinen toimenpide sorron lopettamiseksi. Nyt on eläinsuojelun perustan uudelleen valamisen aika.

Lue lisää

Työ­elämään­tutustumista eläinten puolesta

Kahdeksasluokkalainen Aamu Lahti Olarin koulusta oli tutustumassa työelämään Oikeutta eläimille -yhdistyksellä. Aamu kertoo Eläinoikeusblogissa viikostaan eläinoikeustyön parissa

Lue lisää

Eläinsuojelulaki suojaa kaikkia — paitsi eläimiä

Elokuun alussa sosiaalisessa mediassa keskustelua herätti salakuvattu materiaali johtavalta suomalaiselta lihakanitilalta. Myös Helsingin Sanomat käsitteli aihetta kirjoituksessaan ”Rakas perheenjäsen vai pala paistia?”. Julkaistu videomateriaali on taltioitu laittomasti, mutta myös videolla näkyvät kanien olosuhteet vaikuttavat eläinrakkaan katsojan silmiin  kauhistuttavilta. Videolla näkyy, että tilalla kanit elävät ahtaissa häkeissä tai aitauksissa jopa 17 kanin ryhmissä. Valtaosalla kaneista ei ole myöskään virikkeitä tai piilopaikkaa. Salliiko eläinsuojelulaki siis tällaiset tilat?

Lue lisää

"Suojelu­koirien väkivaltainen kohtelu ei lopu, mikäli käsitys eläimestä ja sen oikeuksista ei muutu"

On kulunut puolitoista vuotta siitä, kun suojelukoiriin kohdistuva laajamittainen väkivaltainen kohtelu paljastui. Rikostutkintaa suoritettiin Lounais-Suomessa ja Itä-Uudellamaalla. Poliisitutkinta on vihdoin valmistunut.

Lue lisää

"I can't believe we still have to protest this shit"

"Miten turkistarhauksen kaltainen eläinrääkkäys on edelleen sallittua?”, on ollu yleisin kysymys sen jälkeen, kun eurooppalaisen kansalaisaloitteen julkaisu viime viikolla nosti aiheen taas keskusteluun. 

Kysymys on hyvä, ja siihen voi yrittää vastata tutkimalla, miten asiasta päättävät poliitikot ovat puolustaneet turkistarhausta.

Lue lisää

Kuka pakko­erottaisi emon poikasestaan?

Yksi eläinteollisuuden vaietuimpia väkivallan muotoja on emon ja poikasen pakkoerotus. Tuo pakkoerotus on keskeinen osa esimerkiksi maidontuotantoa. Jotta maito voitaisiin kuljettaa marketteihin ja myydä ihmisille (joista ainutkaan ei tosiasiallisesti toisen lajin maitoa tarvitse, mutta joiden ostohalukkuus kasvattaa Valion kaltaisten firmojen pankkitilejä), on vasikka poistettava kuvioista.

Lue lisää

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi