Lahjoita

 

Eläinoikeusblogi

Eläinoikeusblogissa julkaistaan säännöllisesti kirjoituksia ajankohtaisista eläinoikeuskysymyksistä. 

Aamu ja Nunnu

Kahdeksasluokkalainen Aamu Lahti Olarin koulusta oli tutustumassa työelämään Oikeutta eläimille -yhdistyksellä. Aamu kertoo Eläinoikeusblogissa viikostaan eläinoikeustyön parissa.

Minulla oli työelämääntutustumisjakso (19.-23.9.2022), jonka pääsin suorittamaan Oikeutta eläimille -yhdistyksellä (Oe). Tiesin Oe:n somesta, mistä sain idean hakea. Olen huolestunut eläinten kohtalosta meidän yhteiskunnassamme, joten olin todella innoissani, kun pääsin juuri tänne. Oma koirani on saanut minut tajuamaan, että kaikki eläimet ovat tuntevia ja oppivia olentoja, joita pitäisi kohdella sen mukaisesti.

Jakso kesti viisi päivää, minä aikana sain tutustua eläinoikeustyön eri asioihin. Toimistolla oli viihtyisä ja mukava tunnelma, erityisesti ihmisten ja eläinten takia. Siellä vieraili välillä koiria, jotka tykkäsivät silityksistä. Toimistolla kaikki olivat tosi kivoja, juttelimme ja kahvittelimme joka päivä.    

 

Ensimmäisenä päivänä vähän jännitti, mutta minut toivotettiin todella ystävällisesti tervetulleeksi. Ensimmäisenä päivänä lähinnä tutustuin yhdistyksen työhön, ihmisiin ja viikon ohjelmaan. Jakson aikana ehdin tutustua nettituotteiden postittamiseen, somepostauksien kuvien etsimiseen, sekä palavereihin osallistumiseen. Kuvitin myös uuden kuvan korttiin, joka tulee myyntiin jouluna. Torstaina kävimme palauttamassa vetoomuksen valtioneuvoston kansliaan.

Menimme viimeisenä päivänä Tuulispäähän, joka on eläinsuojelukeskus pelastetuille eläimille. Odotin eniten lehmien ja possujen näkemistä, eikä kokemus todellakaan ollut pettymys! 

Työjaksolla oli erityisen mukavaa se, että sai puhua eläinten asioista vapaasti ilman, että joku loukkaantuu. Työelämään tutustumisjakso Oe:lla on antanut minulle intoa tehdä samanlaista työtä tulevaisuudessa.                              

Aamu Lahti 

Olarin koulu 8A 

Kuvat: Oikeutta eläimille

 

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi