Lahjoita

UUDET KUVAT PALJASTAVAT:

Tarhaajat välin­pitämät­tömiä lintu­influenssa­epidemian keskellä

Vaalea minkinpoikanen häkissä

ALLEKIRJOITA VETOOMUS

TURKISELÄINTEN PUOLESTA

Allekirjoita nyt!

Sivun kuvat: Oikeutta eläimille / We Animals Media

Uudet turkistarhoilla otetut kuvat osoittavat, etteivät tarhaajat noudata bioturvallisuusohjeita. Kuvat paljastavat myös eläinten karut kasvatusolot: ahtaat häkit, joissa tuhannet eläimet elävät vieri vieressä vailla mahdollisuutta lajinomaiseen käyttäytymiseen. 

Kuvat on otettu viidellä tarhalla tämän kesän aikana. Tarhat sijaitsevat Halsualla, Vetelissä, Korsnäsissä, Närpiössä ja Laitilassa.

Halsualla sijaitsevalla tarhalla on todettu lintuinfluenssatartunta. Kuvissa tarhan työntekijät tappavat kettuja ja lastaavat raatoja kauhakuormaajaan. Toiset työntekijät liikkuvat alueella ase kädessä, ilman maskeja. Yksi tarhan työntekijä ajaa ruokintatrukilla maski leualla.

Tarhan alueella näkyy suuri määrä lokkeja. Torjuntakeinot eivät materiaalin perusteella ole toimineet.

Eläinten tappaminen on käynnissä turkistarhalla Halsualla. Ruokintatrukkia ajava henkilö ja kaksi aseen kanssa tarhalla kuljeskelevaa henkilöä eivät käytä hengityssuojaimia.


Toisella, Laitilassa sijaitsevalla tarhalla otetuissa kuvissa näkyy harmaalokki, joka on jäänyt kiinni lintujen torjuntaan tarkoitettuun verkkoon minkkihäkkien alle. Tarhoilla yleisesti käytössä olevat verkot eivät pidä lintuja poissa, vaan aiheuttavat niille lain vastaisesti tarpeetonta kärsimystä. 

Verkkoihin kiinni jääneet, kuolleet lokit ovat yleinen näky turkistarhoilla. Niiden kuolema on ollut hidas ja tuskallinen. Tällaiset menetelmät eivät ole hyväksyttävä tapa torjua lintuinfluenssaa tarhoilla. Verkkojen on oltava sellaisia, etteivät linnut voi juuttua niihin.

Harmaalokki istuu varjotalon alla juuttuneena kiinni lintuverkkoon
Auta eläimiä lahjoituksella!

Kaikilla tarhoilla eläinten kasvatusolot olivat puutteelliset. Häkit ovat pieniä ja virikkeettömiä. Eläinten yksilöllinen hoito ei ole mahdollista, eivätkä ne voi toteuttaa tärkeitä käyttäytymistarpeitaan. Kuvissa näkyy myös häkeissä lojuvia kuolleita kettuja ja minkkejä sekä kannibalismia. 

– Kun pidämme eläimiä huonoissa oloissa, vaarannamme samalla oman tulevaisuutemme. Kuinka isoja riskejä olemme valmiita ottamaan Kiinan ja Venäjän eliitille kaupattavan ylellisyystuotteen vuoksi, kysyy Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -järjestöstä.

Turkistarhaus on kielletty jo 19 Euroopan maassa. Kieltoa vaativa eurooppalainen kansalaisaloite keräsi keväällä vaadittavat miljoona nimeä täyteen ja odottaa nyt vastausta Euroopan komissiolta. Aloite sai myös Suomessa valtavan suosion. Orpon hallitus ei kuitenkaan ole luvannut toimia turkiseläinten puolesta. Ministeri Essayah on vakuutellut, että tilanne on hallinnassa.

– Kuvat osoittavat, että riskit ovat isot. Suomesta on tullut eläinsuojelun takapajula ja nyt myös potentiaalisen pandemian alkulähde, sanoo Kristo Muurimaa.

Turkistarhoilla otetut kuvat ovat anonyymien kuvaajien ottamia. Kuvauksissa on käytetty asianmukaisia suojavarusteita. 

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi