Lahjoita

TET-jakso Oikeutta eläimille -yhdistyksessä

Hulinaa, possujen rapsuttelua ja hiljaista toimistotyötä – lue miten Hillan työelämään tutustuminen eläinoikeusjärjestössä sujui.

 

Hilla Paavilainen Kannelmäen peruskoulun yhdeksänneltä luokalta oli TET-jaksolla töissä Helsingin toimistollamme. Tässä Hillan kertomus siitä, mitä harjoittelussa tapahtui:

Olin TET- harjoittelussa Oikeutta eläimille -yhdistyksessä. Jakso kesti kaksi viikkoa (28.9-9.10.)

Ensimmäinen päivä pidettiin etänä, ja vietin sen päivän lähinnä tutustuen yhdistyksen toimintaan. Pidettiin myös kaksi kokousta meetissä, joista ensimmäisessä käytiin läpi keitä kaikki ovat ja mitä he tekevät, ja toisessa kerrattiin vähän mitä kaikki on päivän aikana tehnyt ja miten se on sujunut.

Seuraavana päivänä mentiin jo toimistolle. Minulla oli vähän vaikeuksia löytää perille asti, mutta oikea ovi löytyi kyllä lopulta. Toimisto on tosi söpö ja kotoisa. Siellä on yleensä aika hiljaista, eikä niin paljon porukkaa, mutta parina päivänä oli vähän enemmän hulinaa. 

Työtehtäviä oli aika monipuolisia ja ne oli kaikki kivoja. Ekan päivän päähommana mulla oli esimerkiksi etsiä erilaisia söpöjä eläinkuvia eri eläimistä ja liittää niitä drive kansioon. Kahden viikon aikana pääsin myös mm. pienimuotoisesti editoimaan kuvia “lihaton lokakuu” kampanjaa varten, etsimään videoita ja kuvia eri postauksiin, päivittämään instagram-tarinoita, tarkastamaan ja korjaamaan linkkejä vegaanihaaste.fi -sivulta ja kääntämään yhtä tekstiä englannista suomeksi sekä paljon kaikkea muuta. Osallistuin itse vegaanihaasteeseen ja aloin siinä samalla tarkastamaan ja korjaamaan siinä päivittäin tulevien uutiskirjeiden linkkejä. Olin myös mukana eri kokouksissa, lähinnä kuuntelemassa, mutta välillä myös äänessä.

Videokuvausten lomassa kuvausassistentti ehtii juoda lasillisen soijajäälattea

Viimesen viikon keskiviikkona mentiin vierailemaan eläinsuojelukeskus tuulispäähän. Siellä oli tosi ihanaa, kun pääsi vaan rapsuttelemaan ja hengailemaan kaikkien eläinten kanssa. Siellä oli Anselmi-vuohi, joka tuli aina puskemaan, jos ei tajunnut kiinnittää siihen huomiota, hän oli ihan hauska tapaus, kovasti kun halusi kuitenkin olla mukana kaikessa. Tuulispäässä on eläimiä lehmistä minkkeihin ja melkein kaikkea siltä väliltä. Suurin osa niistä on yhdessä isolla pihalla ja niiden kanssa voi vaan viettää aikaa siellä. 

Oli ihan superkiva tetti, kaikki ihmiset (ja eläimet) oli tosi mukavia, oli tosi rento ilmapiiri ja tehtäviä oli tarpeeks ja ne oli kivoja. Eikä pidä unohtaa kaikkia kahvitteluhetkiä mitä aina sopivin väliajoin pidettiin.


Hilla Paavilainen 
Kannelmäen peruskoulu 9D

Ps. nyt on oikein hyvä hetki seurata Hillan esimerkkiä ja ottaa vastaan lihattoman lokakuun Vegaanihaaste!

Otan haasteen vastaan!

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi