Lahjoita

Salavideot saivat suojelukoiratoiminnan tauolle

Oikeutta eläimille -yhdistyksen keskiviikkona julkaisemat videot ovat saaneet Kennelliiton keskeyttämään toistaiseksi kaiken suojelukoirakoulutukseen ja -kokeisiin liittyvän toiminnan. Liiton mukaan toimintaa voidaan jatkaa vasta, kun havaitut puutteet toiminnassa on selvitetty ja korjattu, ja kaikki toimintamallit kehitetty eläinten hyvinvointilain mukaisiksi, eläinten hyvinvointia tukeviksi.

Oikeutta eläimille kiittää Kennelliittoa nopeasta ja selkeästä toiminnasta.

– Luovutimme Kennelliiton hallitukselle vetoomuksen, jossa 87 512 ihmistä pyysi Kennelliittoa viheltämään pelin poikki. Olemme iloisia siitä, että Kennelliitto kuunteli eläinten ystävien ääntä, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -järjestöstä.

Suojelukoirien koulutuskentillä ja -tapahtumissa salaa kuvatut videot paljastivat eläimiin kohdistuvan raa’an väkivallan. Koiria lyötiin, potkittiin ja kuristettiin. Koulutuksessa käytettiin eläimiä vahingoittavia välineitä kuten sähköpantoja ja laittomia piikkipantoja.

– Vaikka harrastuspiireissä kaikki tiesivät väkivallasta, ei sitä olisi saatu tuotua julkisuuteen ja viranomaisten tutkittavaksi ilman salakuvauksia, sanoo Muurimaa.

Oikeutta eläimille pitää välttämättömänä, että koko lajin harrastus asetettiin tauolle. Yhdistyksen mukaan väkivaltaiset menetelmät on opetettu maalimieskoulutuksessa, eikä eriäville mielipiteille ole ollut harrastuspiireissä juuri sijaa. Videoissa on ollut kyse jäävuoren huipusta.

Oikeutta eläimille kertoo jatkavansa suojelukoirien suojelua Kennelliiton päätöksen jälkeenkin.  Harrastuksen pohja on rakennettava uudelleen niin, ettei kisojen tuomarointi ja harrastuskulttuuri kannusta väkivaltaisiin menetelmiin.

– Toivomme, että lajiin, koulutukseen ja teoriamateriaaleihin tehtävät uudistukset tehdään yhteistyössä eettisen kouluttamisen asiantuntijoiden kanssa. Saksanpaimenkoiraliiton ja Suomen Palveluskoiraliiton johtoon täytyy saada positiivisen vahvistamisen menetelmiä kannattavia henkilöitä ja niiden maalimiestoiminnasta täytyy tulla avointa. Ulkopuolinen tarkastaja olisi tärkeä, sanoo Muurimaa.

Tue työtämme koirien puolesta!

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi