Lahjoita

Salakuvat Suomen tarhoilta Saksan televisiossa

Saksalaisen tv-kanavan ZDF:n Frontal 21 -ajankohtaisohjelma esitti tiistaina raportin Suomen turkistarhoista. Ohjelma perustui lokakuun lopulla neljällä tarhalla Kauhavan ja Kruunupyyn kuntien alueilla salaa kuvattuihin videoihin.

Turkisraportin esitti Saksan toisen pääkanavan ZDF:n suosittu ajankohtaisohjelma Frontal 21.

Raportti keskittyi erityisesti naalien jalostusongelmiin. Oikeutta eläimille -yhdistys toi vuonna 2017 julkisuuteen naalien jalostamisen jättikokoisiksi “hirviöketuiksi”. Turkisala on tämän jälkeen useasti väittänyt, että näiden naalien – joita ala itse kutsuu siniketuiksi – tuottaminen on lopetettu. ZDF:n esittämät videot osoittivat, että hirviökettujen kasvatus jatkuu edelleen.

Katso ohjelma ZDF-kanavan sivuilta (saksaksi).

Videoilla näkyi myös paljon silmätulehduksista kärsiviä naaleja. Eläimillä oli myös muita vammoja. Yksi naali ei kyennyt liikuttamaan takajalkojaan lainkaan. Jalat raahautuivat eläimen perässä, kun se kiersi vaivalloisesti häkkiä. 
 

Allekirjoita vetoomus ja auta meitä lopettamaan turkiseläinten kärsimys

Allekirjoita nyt!

Useat selvästi kärsimystä aiheuttavat vammat ja sairaudet olivat hoitamattomia. Kaikilla tarhoilla eläinten häkit olivat samankaltaisia – hyvin ahtaita ja virikkeettömiä.

Saksassa kuvat julkisuuteen tuonut Deutsches Tierschüztbüro -järjestö kritisoi tiedotteessaan (https://www.tierschutzbuero.de/so-sehr-leiden-finnische-monsterfuechse-fuer-den-deutschen-modemarkt/) Suomen hallitusta turkislobbareiden myötäilystä. Järjestö huomauttaa, että Suomen eläinsuojelulaki on yli 20 vuotta vanha ja kipeästi uudistuksen tarpeessa. 

Euroopassa suomalaisella maataloudella on vielä hyvä maine, mitä turkisyhtiö Saga Furs käyttää hyväkseen markkinoinnissaan. 

– Frontal 21:n esittämät videot paljastavat tämän markkinoinnin valheelliseksi ja Suomea koskevat positiiviset mielikuvat vanhentuneiksi. Surkea eläinsuojelukehitys ja turkistarhaus ovat muodostuneet Suomen häpeäpilkuiksi, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.
 

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi