Lahjoita

Mitä eläimille tehdään suomalaisessa eläintuotannossa?

Salakuvia suomalaisista eläintehtaista on julkaistu yli kymmenen vuoden ajan. Tämä on ensimmäinen video, joka näyttää kuluttajille eläinteollisuuden keskeisimmät menetelmät – tuotannon koko kuvan. Kaikki videolla näkyvät toimintatavat ovat lakien mukaisia teollisuuden standardeja Suomessa.

Eläinsuojelulakiin ei ole tulossa parannuksia. Tältä se näyttää käytännössä.

Parhaillaan käynnissä oleva eläinsuojelulain uudistus ei tuo eläinten kohteluun merkittäviä parannuksia. Pahimmillaan lakiuudistus rakentaa puitteet eläinten julman kohtelun jatkumiselle vielä vuosikymmenten ajan. Kun viranomaiset ja lainsäätäjät eivät reagoi eläinten kärsimykseen, vastuu eläinten puolustamisesta jää kuluttajille ja yrityksille.

Jos näkemäsi eläinten kohtelu on mielestäsi väärin, tehdään siitä loppu.

This image has an empty alt attribute

Näytä videota ystävillesi

Haasta lähipiirisi katsomaan video. Ihmiset välittävät eläimistä. Ruokateollisuuden mainoskampanjat kuitenkin hämärtävät käsityksiä eläinten kohtelusta. Varmista, että ympärilläsi tunnetaan tuotannon koko kuva.

Kerro eläinten tarinaa kanssamme

Kun lainsäädäntö toistuvasti pettää eläimet, riippumattoman eläinoikeustyön merkitys kasvaa. Tule mukaan Oikeutta eläimille -järjestön toimintaan tai varmista pitkäjänteisen työn jatkuminen lahjoituksella!

Ole osa muutosta

Kokeile kasvisruokaa – se on meille kaikille parempi. Eläinystävällisten valintojen tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Jo kymmenet tuhannet suomalaiset ovat osallistuneet Vegaanihaasteeseen – ota sinäkin vastaan Vegaanihaaste!


This image has an empty alt attribute

Eläintehtaat-liike

Eläintehtaat-liike kertoo eläinten puolen yhteisestä tarinastamme. Me ihmiset emme ole maailmassa yksin, meillä on vastuu toimia oikein muita maailman asukkaita kohtaan. Silmien sulkeminen muiden eläinten oikeuksilta johtaa mustavalkoiseen, epäoikeudenmukaiseen maailmankuvaan.

Eläintehtailta on julkaistu satoja videoita ja valokuvia, eläinten oloista on raportoitu tiedotusvälineissä, kuvista on julkaistu Eläintehtaat-valokuvakirja. Todistusaineisto on esillä. Emme halua jakaa tuomioita, mutta väkivallan on loputtava. Teollisen mittakaavan tehdasmainen eläinten tehotuotanto ei voi enää jatkua.

This image has an empty alt attribute

Mistä videon kuvamateriaali on peräisin?

Suurin osa videon kuvista on otettu suomalaisilta eläintuotantotiloilta ja teurastamoista. Osa kuvista on Suomen ulkopuolelta, mutta ne esittävät Suomessa käytössä olevia, täällä laillisia menetelmiä.

Ulkomailla kuvattuja kohtauksia videolla ovat tipuhautomo, kasvatuskanala, kanojen teurastus, broilerien lastaus ja teurastus, sikojen kastraatio ja sikojen kaasutainnutus (samanlainen hissi on käytössä kaikissa isoissa sikateurastamoissa Suomessa). Yhteensä ulkomaisia kuvia on alle viidesosa videosta, näistä pisin on alun tipuhautomon 17 sekuntin osuus.

Halusimme liittää nämä osuudet videoon, sillä ne ovat tärkeä osa eläintuotantoa. Valitettavasti emme saaneet oikeuksia käyttää Suomessa kuvattua materiaalia näistä toimenpiteistä. Vastaavia videoita on kuitenkin olemassa. Esimerkiksi tämä Helsingin Sanomien video näyttää, että porsaat kastroidaan Suomessa täsmälleen samalla tavalla, kuin käyttämällämme videolla. Kuvia suomalaiselta tipuhautomolta on Karsinasta kauppaan -dokumentissa. Myös nämä kuvat ovat hyvin samankaltaisia kuin Eläintehtaat-videolla.


This image has an empty alt attribute

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi