Lahjoita

Eläinoikeusaiheisia elokuvia ja dokumentteja

Kaipaatko tekemistä kotonaolon ajaksi? Tässä joitain eläinoikeusaiheisia elokuvia ja dokumentteja, joita suosittelemme. Voit myös lähettää meille suosituksia filmeistä, joista itse pidät. Teemme suositelluista filmeistä julkaisuja sosiaaliseen mediaan.

MOT: Kidu ensin, kuole sitten  

Ylen MOT:n vuonna 2015 tekemä dokumentti, joka pohjautuu Oikeutta eläimille -yhdistyksen julkaisemiin salavideoihin suomalaisista teurastamoista. Ohjelma aiheutti aikanaan valtavan kohun ja nosti teurastamoiden ongelmat julkiseen keskusteluun. Katso ohjelma Yle Areenasta: https://areena.yle.fi/1-2467207

Dominion

Dominion paljastaa piilokameroiden ja dronejen avulla modernin eläintuotannon pimeät puolet. Dokumentti kyseenalaistaa ihmisen moraalisen oikeuden hallita muita eläimiä. Australiassa kuvatun dokumentin kertojana ovat Joaquin Phoenix, Rooney Mara, Sia, Sadie Sink ja Kat Von D.

Dominionin voi katsoa ilmaiseksi elokuvan nettisivulla: https://www.dominionmovement.com/watch

Okja

Okja on vastikään Oscarilla palkitun Bong Joon-hon ohjaaman Netflixin alkuperäiselokuva. Elokuvan lempeä jätti ja sen kasvattanut tyttö joutuvat eläinaktivismin, bisnesmaailman ahneuden ja kehittyvän tieteen eettisten kysymysten ristituleen.

Okjan voi katsoa Netflixissä.

Called to Rescue

Called to Rescue kertoo tuotantotilojen eläimistä, jotka ovat saaneet uuden mahdollisuuden elämään turvakodeissa. Hyvänmielen elokuvan voi katsoa ilmaiseksi Youtubessa: https://youtu.be/wGT8ott4dTo

The Ghosts In Our Machine

Valokuvaaja Jo-Anne McArthurilla on yksi unelma: maailma, jossa ihmiset eivät riistä eläimiä. Sen saavuttaakseen hän ottaa koskettavia kuvia ja paljastaa, millaisia epäkohtia ruoka-, muoti- ja lääketeollisuuden taakse kätkeytyy.

The Ghosts in Our Machine -dokumentissa matkataan McArthurin mukana muun muassa minkkitarhalle, tavataan tutkimuskäyttöön kasvatetut beaglet Maggie ja Abbey, seurataan eläinten turvapaikaksi tarkoitetun maatilan arkea sekä kuullaan farmille pelastettujen luontokappaleiden tarinoita.

Elokuva antaa äänen olennoille, jotka ovat jääneet mediassa vähälle huomiolle. Se pakottaa tarkastelemaan eläintuotantoa uudessa valossa ja kysyy, mikä oikeus meillä on nähdä eläimet pelkkinä objekteina. Olisiko vanhat ajattelutavat aika kääntää päälaelleen?

Elokuvan voi katsoa esimerkiksi iTunesin kautta. Lisätietoa: https://www.theghostsinourmachine.com/watch-now/

The Game Changers

The Game Changers on syksyllä ilmestynyt dokumentti, joka käsittelee kasviperäisen ruokavalion suosion kasvua huippu-urheilijoiden ja voimailijoiden keskuudessa. Elokuvan tuottajia ovat muun muassa James Cameron, Arnold Schwarzenegger, Jackie Chan ja Lewis Hamilton.

Dokumentin on ohjannut The Cove - meren salaisuus -dokumentista Oscar-palkinnon voittanut Louie Psihoyos ja siinä seurataan USA:n erikoisjoukkojen kouluttaja ja UFC:n voittaja James Wilksiä. Wilks kiertää maailmaa eri tutkijoiden ja asiantuntijoiden luona löytääkseen lisää tietoa sekä testaa ammattiurheilijoita ja armeijan erikoisjoukkoja. Dokumentti tuo esille yllättävää tutkimustietoa ja kumoaa vanhentuneita myyttejä.

Elokuvan voi myös katsoa muun muassa Netflixissä, iTunesissa, Vimeossa ja YouTubessa. Lue lisää täältä: https://gamechangersmovie.com/the-film/where-to-watch/

Speciesism: The Movie

"Aina silloin tällöin tulee elokuva, joka pystyy täydellisesti mullistamaan katsojiensa maailmankatsomuksen. Speciesism: The Movie on juuri sellainen elokuva."
– Huffington Post

Mark Devriesin ohjaama haastatteludokumenttielokuva on mullistanut monen sen nähneen maailmankatsomuksen - ja etenkin sen, miten me ihmiset näemme muut eläimet. "Vielä mennessäni katsomaan Speciesm: The Movie -elokuvaa, olin spesisti. Elokuvan nähtyäni en pysty enää mitenkään oikeuttamaan itselleni sitä, miten eläimiä kohdellaan", kirjoitti Michael Shermer Scientific American -lehdessä.

Elokuva tuo vakavaan aiheeseen myös lämminhenkistä huumoria, eikä se pyri järkyttämään katsojaa koko 90 minuutin kestonsa ajan. Ahdistuksen sijaan se jättää voimaantuneen olon: muutos eläinten kannalta parempaan maailmaan on mahdollinen.

Elokuvan voi katsoa Vimeon on-demand-palvelussa: https://vimeo.com/ondemand/speciesism

Earthlings

Jo vuonna 2005 valmistunut Earthlings on eläinoikeuselokuvien klassikko. Se näyttää kaunistelematta miten eläimiä kohdellaan, kun niistä tulee meille ruokaa ja vaatteita, ja minkä hinnan ympäristö tästä hyväksikäytöstä maksaa. Elokuvan kertoja on Joaquin Phoenix.

Earthlingsin voi katsoa ilmaiseksi Youtubessa: https://youtu.be/3XrY2TP0ZyU

MOT: Turkistarhauksen peräkylä

Turkistarhausta ollaan rajoitettu tai kielletty useissa Euroopan maissa. Turkisten suurvallassa Suomessa sen sijaan uudet säädökset jäädytettiin ja valvonta tarhoilla on romahtanut.  https://areena.yle.fi/1-3849204

Suosittele meille muita elokuvia!

Tiedätkö muita mielenkiintoisia eläinaiheisia elokuvia? Suosittele katsottavaa tällä lomakkeella niin jaamme suosituksia eteenpäin sosiaalisessa mediassa. Pysykää kotona, pysykää terveinä!

Saat sähköpostiisi ajankohtaista tietoa eläinoikeusasioista ja mahdollisuuksista toimia eläinten puolesta.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi