Yli 20 000 vaatii Luhtaa luopumaan turkiksista

Ti, 02 Toukokuu 2017 - 19:05

Oikeutta eläimille -yhdistys on luovuttanut Luhdalle vetoomuksen, jossa vaaditaan yhtiötä luopumaan aitojen turkisten käytöstä. Vetoomuksen on allekirjoittanut 20 081 ihmistä.

Luhta käyttää useissa valmistamissaan vaatteissa supikoirannahkaisia somisteita. Yritys väitti syksyllä, että sillä on “alkuperätodistukset, joissa edellytetään eläinten eettistä kohtelua”. Luhta ei kuitenkaan lukuisista pyynnöistä huolimatta esittänyt näitä todistuksia. Käytännössä Luhdan vaatteissa turkisten alkuperämaaksi on merkitty Kiina.

– Toivomme, että Luhta kuuntelee ihmisten huolta eläinten hyvinvoinnista. Statussymbolit ja muoti eivät ole hyväksyttäviä syitä eläinten kärsimykselle, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Useat vaatevalmistajat ovat luopuneet aitojen turkisten käytöstä. Kansainväliseen Fur Free Retailer -standardiin ovat sitoutuneet monenlaiset muoti- ja urheiluvaatealan yritykset, kuten H&M, Haglöfs, Helly Hansen ja Armani.

Kuvakaappaus Luhdan Facebook-sivulta
Luhta väitti syksyllä, että yrityksellä olisi turkiksistaan "alkuperätodistukset". Yhtiö ei ole todistanut väitteitään.

 

– Toivomme, että vetoomukseen osallistuneiden määrä saa Luhdan luopumaan ylimielisestä suhtautumisestaan ja ottamaan eläinten asian tosissaan, sanoo Kristo Muurimaa.

Luhta suostui ottamaan vetoomuksen vastaan postitse.