Lahjoita

Voitto eläimille: Ranska kieltää turkistarhauksen

Ranskan ympäristöministeriö on tänään ilmoittanut, että maan viimeisten turkistarhojen on lopetettava toimintansa viiden vuoden siirtymäajalla. 

Ranskan ympäristöministeri ilmoitti tänään, että maa kieltää turkistarhauksen. Ennen kieltopäätöstä turkiseläimiä puolustavan Fur Free Alliance -yhteenliittymän jäsenjärjestö One Voice oli julkaissut salaa otettuja kuvia Ranskan neljältä jäljlellä olevalta turkistarhalta. Kielto astuu voimaan viiden vuoden siirtymäajan jälkeen.

One Voicen toiminnanjohtaja Muriel Arnal on pettynyt pitkään siirtymäaikaan. Vastikään Puola ilmoitti kieltävänsä turkistarhauksen vuoden siirtymäajalla, ja Alankomaat lyhensi voimassa olevan kiellon siirtymäaikaa päättymään tämän kasvatuskauden lopussa.

– Kova taistelu on ohi, ja meillä on viimein turkistarhauskielto. Tavoitteemme on kuitenkin saada jäljellä olevat tarhat lopettamaan ennen ministeriön antamaa aikarajaa, sanoi Arnal. 

Viime aikaiset salakuvat Ranskan tarhoilta ovat paljastaneet eläinten kärsimystä. Vuosina 2017, 2019 ja 2020 julkaistuissa kuvissa on näkynyt minkkejä, joilla on ollut silmävammoja, puuttuvia häntiä, puuttuvia hampaita ja joiden jalat ovat halvaantuneet. Osa eläimistä on kärsinyt stereotyyppisistä pakkoliikkeistä.

Oikeutta eläimille vaatii yhdessä muiden Fur Free Alliancen jäsenjärjestöjen kanssa, että Ranskan hallitus nopeuttaa siirtymäaikaa ja sulkee jäljellä olevat tarhat mahdollisimman nopeasti.
 

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi