Vetoomus: Valvontakamerat teurastamoihin!

Ke, 11 Hei 2018 - 16:07

 

Eläinten kohtelussa teurastamoilla on jatkuvasti ilmennyt pahoja puutteita. Eläinsuojeluviranomaisilla ei ole resursseja kunnolliseen valvontaan. Me allekirjoittaneet vaadimme, että kaikkiin teurastamoihin on asennettava valvontakamerat. Oikeus valvontakameroiden katseluun on annettava eläinsuojelujärjestöille ja toimittajille.

*
*
*
Saatamme ottaa yhteyttä ja kertoa vetoomuksesta. Voit halutessasi jättää tämän tyhjäksi.

 

Liedossa sijaitsevalla broileriteurastamolla on tullut esille pahoja puutteita eläinten kohtelussa. Eläinten tainnutukset ovat epäonnistuneet, ja yrityksen työntekijä on kertonut esimerkiksi kanojen lyömisestä.

Syksyllä 2015 Oikeutta eläimille -yhdistys paljasti suuren määrän rikkeitä kanojen, sikojen ja nautojen teurastuksessa. Eläimiä lyötiin sähköpiiskoilla, kepeillä, rautatangoilla ja muovilaatikoilla ja lampaita revittiin turkista. Suuri osa tainnutuksista epäonnistui.

Teurastamoiden valvonnassa on pahoja puutteita. Eläinsuojelulain uudistusehdotus mahdollistaa valvontakameroiden asentamisen teurastamoihin viranomaisten aloitteesta. Eläinsuojeluviranomaisilla ei kuitenkaan ole resursseja valvoa kameroiden nauhoituksia. Valvontakamerat on asennettava kaikkiin teurastamoihin. Oikeus valvontakameroiden katseluun on annettava eläinsuojelujärjestöille ja toimittajille.