Hyppää pääsisältöön

Suomi ei saa jarruttaa eläinsuojelun kehitystä Puolassa

Suomen suurlähetystö Varsovassa lobbaa turkistarhaajien puolesta ja yrittää jarruttaa eläinsuojelulain kehitystä Puolassa. Tällainen toiminta on täysin tuomittavaa. Suomen on annettava muiden maiden kehittyä, vaikka tämä kehitys toisikin paineita parantaa omaa tilannettamme.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että Suomen suurlähetystö pidättäytyy heikentämästä Puolan eläinsuojelua ja pikemminkin tukee eläinten kannalta positiivista kehitystä.

Tämä vetoomus on suljettu.

Vetoomuksen kerääminen on lopetettu. Vetoomus luovutetaan Suomen suurlähetystölle Puolassa. Lämpimät kiitokset allekirjoittaneille!

 

Suomen suurlähetystö auttaa suomalaisia turkistarhaajia Puolan eläinsuojelulain jarruttamisessa. Suomen tulisi olla edelläkävijä eläinsuojelussa – ei hidastettava muiden maiden kehitystä.

Turkistarhaus on Suomen eläinsuojelulle kansainvälinen häpeänaihe. Tarhoja koskevien hyvinvointivaatimusten uusiminen ei ole edennyt. Tiedämme jatkuvasti enemmän villien petoeläinten tarpeista ja ymmärrämme niiden olevan tietoisia yksilöitä. Silti eläimet elävät edelleen ahtaissa verkkopohjaisissa häkeissä. Suomen turkiskettujen ylijalostus ja -syöttäminen nousivat tänä syksynä kansainväliseksi uutisaiheeksi.

Monet Euroopan maat ovat kieltäneet turkistarhauksen. Suomi on jäänyt tältä osin pahasti jälkeen eläinsuojelun tasosta.

Nyt Puolassa on vireillä hallituspuolueen puheenjohtajan allekirjoittama aloite eläinsuojelulain kehittämisestä. Tämä lakialoite kieltää turkistarhauksen Puolassa. Suomen suurlähetystö Varsovassa on kutsunut puolalaisia kansanedustajia tarhaajien edustajien lobattaviksi. Oman alennustilansa lisäksi Suomi pyrkii siis jarruttamaan toisen valtion eläinsuojelun kehitystä.