Kalojen oikeudet otettava vakavasti

Ma, 08 Huh 2019 - 10:04

Kemissä järjestetyissä pilkkikilpailuissa on paljastunut, ettei kaloja lopetettu eläinsuojelulain vaatimalla tavalla. Ongelmia on myös teollisen kalastuksen valvonnassa.

Me allekirjoittaneet vaadimme, että viranomaiset parantavat valvontaa myös kalojen osalta. Eläinsuojelulaki koskee myös kaloja, ja ongelmat on otettava vakavasti.

*
*
*
Saatamme ottaa yhteyttä ja kertoa vetoomuksesta. Voit halutessasi jättää tämän tyhjäksi.

Oikeutta eläimille -yhdistyksen edustajat kuvasivat pilkin SM-kisoissa Kemissä videon, jolla näkyy kalojen epäasiallista kohtelua. Yhdistys vaatii poliisia puuttumaan asiaan.

Oikeutta eläimille -yhdistys on tehnyt rikosilmoituksen kisojen tapahtumista.

Yhdistyksen edustajien kisoissa kuvaama video todistaa, ettei kaloja lopetettu eläinsuojelulain mukaisesti. Videolla kalastajat jättivät kalat jäälle kuolemaan tai laittoivat ne reppuun tai muovipussiin.

Kisoja seuraamassa olleet yhdistyksen edustajat kertoivat, etteivät he nähneet yhdenkään kisoihin osallistuneen kalastajan lopettaneen kaloja eläinsuojelulain mukaisesti. Yksi kalastaja näytti videolle, miten hänen tuntia aiemmin saalistamansa ahven oli edelleen elossa ja haukkoi henkeään.

Toinen kalastaja näytti yhdistyksen edustajille muovikassissa olevaa kalansaalistaan. Ainakin yksi kassissa olevista kaloista oli hengissä ja liikutti kiduksiaan. Kolmas kalastaja jätti kalan jäälle kitumaan, mutta tappoi sen myöhemmin tallomalla saappaankärjellä.

Oikeutta eläimille vaatii, että kalojen hyvinvointiin ja oikeuksiin aletaan kiinnittää merkittävästi nykyistä enemmän huomiota. Yhdistys muistuttaa, ettei eläinsuojelulain vastainen kohtelu koske ainoastaan vapaa-ajankalastusta, vaan on arkipäivää myös teollisessa kalastuksessa.