Vetoomus: turkistuotanto Suomessa lopetettava!

Eläinten kohtelu Suomen turkistarhoilla on aiheuttanut jälleen kansainvälisen kuohunnan. Brittiläisessä Mirror-lehdessä julkaistut Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvat 13:sta turkistarhalta paljastavat eläinten kärsimyksen ja häpeälliset kasvatusolot.

Viime vuosina kansainvälistä järkytystä ovat aiheuttaneet Suomen turkistarhojen ylijalostetut ja -lihotetut naalit sekä käytöshäiriöiset kannibaaliminkit. Nyt julkaistut kuvat todistavat, että samat ongelmat jatkuvat edelleen: ahtaat häkit sekä eläinten käytöshäiriöt, kannibalismi ja luonnoton suurikokoisuus ovat yhä maassamme tarhauksen arkipäivää.  

2018 tehtyjen eläinlääkärien tarkastuksien perusteella yli kolmannes suomalaisista turkistarhoista rikkoo suoraan lakeja ja säädöksiä. Tämän annetaan jatkua siitä huolimatta, että suuri osa Euroopan maista on kieltänyt tai kieltämässä turkistarhauksen ja 83% suomalaisista vastustaa turkistarhauksen jatkumista nykyisellään. 

Me allekirjoittaneet vaadimme, että hallitus ryhtyy välittömiin toimenpiteisiin turkistarhauksen tuotantoalan räikeiden epäkohtien korjaamiseksi ja sisällyttää turkistarhauksen kiellon uuteen eläinsuojelulakiin.