Lahjoita

Vaadimme toimia koirien puolesta – allekirjoita nyt!

Suojelukoiraharrastukseen pesiytynyt väkivalta tuli julkisuuteen, kun julkaisimme salaa kuvattuja videoita alkuvuodesta. Lue lisää koirien kohtelusta täältä. Valitettavasti koirajärjestöt ja viranomaiset eivät ole puuttuneet ongelmaan riittävällä vakavuudella. Eläinsuojelutarkastuksia ei ole tehty, Kennelliitto ei ole uskaltanut sanktioida videoilla näkyviä koirakouluttajia ja Saksanpaimenkoiraliitto on kiistänyt mitään väärää tapahtuneenkaan. Nyt vaaditaan lisää painetta, jotta järjestöt ja viranomaiset ottaisivat koirien asian vakavasti.


Me allekirjoittaneet vaadimme, että

  1.  eläinsuojeluviranomaiset kunnissa, aluehallintaviranomisissa ja Ruokavirastossa ottavat suojelukoirien kohtelun erityistarkasteluun. Väkivaltaisesti kohdeltujen koirien olot on tarkistettava välittömästi ja suojeluharjoituksia on valvottava säännöllisesti. Saksanpaimenkoiraliiton järjestämä epävirallinen suojelutoiminta on otettava erityisen valvonnan alle.
  2. Kennelliitto puuttuu väkivaltaan kaikilla käytettävissään olevilla keinoilla heti. Väkivaltaisesti eläimiä kohdelleet koirankouluttajat on suljettava ulos toiminnasta. Kennelliiton on ajettava säännöllistä, eläinsuojeluviranomaisten toteuttamaa valvontaa sekä Saksanpaimenkoiraliiton että Palveluskoiraliiton alaiseen suojelukoiratoimintaan. Harjoitusajat ja -paikat on saatava viranomaisten tietoon.