Lahjoita

Vaadi Subwaylta parempaa broilerikanojen kohtelua

Subway on maailman suurin pikaruokaketju ravintoloiden määrässä mitattuna. Yritys on luvannyt, että asiakkaat saavat laadukkaasti ja korkeilla eettisillä standardeilla tuotettua ruokaa. Valitettavasti tilanne on täysin päinvastainen. Subwayn leipiin ja salaatteihin päätyvät kanat elävät ja kuolevat tuskallisissa olosuhteissa.

Subwayn 42 000 franchise ravintolassa myydään kanaa joka päivä. Mikäli yritys sitoutuu eurooppalaisen kanasitoumuksen periaatteisiin (ECC), se vaikuttaisi miljooniin kanoihin lievittäen kaikkein pahinta päivittäistä kärsimystä. Mutta Subway on Euroopassa täysi jääräpää.

Kumppanijärjestömme ovat vakuuttaneet Subwayn nostamaan eläinten hyvinvointivaatimuksiaan Pohjois-Amerikassa jo vuonna 2017. Euroopassa taas yritys on välttänyt tekemästä konkreettisia päätöksiä asian suhteen. Allekirjoita vetoomus ja vaadi Subwayta kantamaan vastuunsa eläimistä myös Euroopassa.

Tausta

Vuonna 2018 Suomessa tapettiin noin 76 miljoonaa kanaa, se on noin 95% kaikista teurastetuista maaeläimistä. Tavoitteemme on lopettaa eläinten hyväksikäyttö yhteiskunnassa. Tämä tavoite ei valitettavasti ole täyttymässä ihan pian, mutta ottaaksemme askelia oikeaan suuntaan haluamme vähentää kärsimystä mahdollisimman paljon.

Oikeutta eläimille ja noin 30 muuta eläinoikeusjärjestöä ovat luoneet eurooppalaisen kanasitoumuksen (European Chicken Commitment - ECC) kriteerit nostaaksemme koko tuotannon vähimmäisstandardeja. Sitoutumalla yritys on nostamassa koko oman toimialansa minimistandardeja ja kannustaa tuottajia luopumaan kaikkein kurjimmista broilerin kasvatuskäytännöistä.

Vastaavan sitoumuksen ovat jo tehneet Ikea, Dr.Oetker, Sodexo, Nestlé, Unilever ja Kentucky Fried Chicken. Pyrimme ensisijaisesti rakentavaan dialogiin yritysten kanssa sitoumusten solmimiseksi. Emme kuitenkaan pelkää aloittaa julkista kampanjointia, mikäli keskustelut eivät tuota tulosta.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi