Uudet salavideot paljastavat ylijalostuksen ongelmat turkistarhoilla

Ti, 15 Elo 2017 - 10:08

Oikeutta eläimille -yhdistys on julkaissut uusia salaa kuvattuja videoita turkistarhoilta. Uudet videot esittelevät jättikokoisiksi jalostettuja naaleja. Eläimet liikkuvat vaivalloisesti ja niiden turkki on paksuilla laskoksilla. Jopa eläinten naaman alueella on ihopoimuja, joiden takaa silmät juuri ja juuri näkyvät.

Oikeutta eläimille muistuttaa, että eläimille kärsimystä aiheuttava jalostus on eläinsuojelulaissa kielletty. Yhdistys vaatii, että tarhoille tehdään laajat tarkastukset ja rikkomukset laitetaan kuriin.

Allekirjoita vetoomuksemme naalien puolesta.

– Monet Euroopan maat ovat kieltäneet turkistarhauksen, mutta Suomessa tarhaajien ei tarvitse noudattaa edes nykyistä, heikkotasoista eläinsuojelulakia, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Yhdistyksen julkaisemat kuvat on otettu tänä vuonna viidellä eri tarhalla Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla sekä Pohjanmaan maakunnassa.

Silmätulehdusten lisäksi valtavan kokoiset naalit kärsivät liikuntaelimistön ongelmista. Eläinten liikkuminen on painon vuoksi vaikeaa jo valmiiksi ahtaissa häkeissä. Jalkojen epämuodostuneisuus ja heikkous on Oikeutta eläimille -yhdistyksen mukaan yleinen ongelma tarhoilla.

 

Lisätiedot:

Puh. 040 722 3352 / Kristo Muurimaa

info@oikeuttaelaimille.fi