Lahjoita

Tanska lopettaa kaikki turkistarhojen minkit

Tanska lopettaa kaikki turkistarhojen minkit sen jälkeen, kun koronaviruksen todettiin muuntuneen tarhoilla ja siirtyneen ihmisiin. Myös Suomen on toimittava nopeasti.

Tanska päätti tänään lopettaa kaikki maan turkistarhojen minkit sen jälkeen, kun minkkitarhoilla syntynyt koronaviruksen mutaatio oli levinnyt ihmisiin. Asiantuntijoiden mukaan mutatoituminen saattaa tehdä tyhjäksi pyrkimykset rokotteen kehittämiseksi.

Oikeutta eläimille pitää Tanskan päätöstä oikeana.

- Kun kohtelemme eläimiä huonosti ja pidämme villieläimiä ahtaissa häkeissä lähellä toisiaan, asetamme samalla oman terveytemme suureen vaaraan. Suomen tulee seurata Tanskan esimerkkiä ja ajettava turkistuotanto alas mahdollisimman nopeasti, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Allekirjoita vetoomus ja vaadi Suomelta nopeita toimia

Eläinoikeusjärjestöt ovat aiemmin vaatineet Suomea testaamaan minkki- ja supikoiratarhojen eläimiä. Oikeutta eläimille -järjestön tietojen mukaan testejä ei ole tehty.

Tanskan päätös todennäköisesti lopettaa minkkitarhauksen maassa pysyvästi. Kettutarhaus Tanskassa on jo kielletty. Ennen eläinten lopettamista Tanska on maailman suurin minkinnahkojen tuottaja.

Koronavirus on levinnyt minkkitarhoilla myös Alankomaissa, Yhdysvalloissa, Ruotsissa ja Italiassa. Alankomaat päätti aiemmin syksyllä aikaistaa turkistarhakieltonsa siirtymäaikaa. 

Oikeutta eläimille korostaa, että tarhauksen jatkaminen pandemioiden maailmassa on valtavan suuri riski niin terveydelle kuin taloudellekin. 

- Emme voi enää teeskennellä, etteikö oma terveytemme olisi yhteydessä eläinten ja luonnon hyvinvointiin. Suomi ei yksinkertaisesti voi jatkaa tehotuotannon tiellä entiseen malliin, sanoo Kristo Muurimaa.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi