Suomen turkistarhojen jättiketut järkyttävät koko maailmaa

Ti, 29 Elo 2017 - 09:08

Kuvat Suomen turkistarhojen jättimäisiksi jalostetuista ja syötetyistä ketuista ovat levinneet yli 20 maan tiedotusvälineisiin. Suomen kettutarhausta on käsitelty Kiinassa valtakunnallisen tv-kanavan uutislähetyksessä. Kuvia ovat julkaisseet laajalevikkiset lehdet ja verkkosivustot Euroopassa, Aasiassa, Amerikassa ja Australiassa.

– Suomalaisilla on tapana kauhistella Kiinasta tulevia uutisia eläinten kaltoinkohtelusta ja koirien syömisestä. Nyt asetelma on kääntynyt päälaelleen: kiinalaisissa uutisissa Suomen turkistarhaajia nimitetään “mustasydämisiksi bisnesmiehiksi” ja heidän toimintaansa rahanahneeksi eläinrääkkäykseksi, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.


Hong Kongissa ja Taiwanissa ilmestyvän Apple Daily -lehden uutisvideo

Suomessa eläinsuojelusta vastaava ministeri Jari Leppä ei ole kommentoinut turkiskohua millään tavalla. Viranomaiset lupasivat tarkastaa tarhat, joilla kuvat on otettu. Oikeutta eläimille -yhdistyksen tietojen mukaan osa tarhoista on tarkastettu, osa on vielä tarkastamatta.

– Eläinsuojeluasioissa esille tulevat ongelmat ovat hallitukselle kiusallisia, koska juuri tekeillä olevaan eläinsuojelulain uudistukseen ei ole tulossa juuri mitään parannuksia eläinten oloihin. Siksi ministeri Leppä pyrkii vaikenemaan asiasta, sanoo Kristo Muurimaa.

– Vaikka Suomessa eläinsuojelun taso on toki paljon Kiinaa edellä, tähän asiaan tulisi nyt puuttua. Turkistarhaus on saatava loppumaan.


Voit auttaa kettuja: