S-ryhmä luopuu häkki­kananmunista!

Oikeutta eläimille iloitsee kampanjansa tuloksista ja kannustaa yritystä laajentamaan päätöksen myös muhin toimintamaihin.

S-ryhmä ilmoitti tänään luopuvansa häkkikananmunista asteittain vuoteen 2026 mennessä. Oikeutta eläimille on kampanjoinut S-ryhmää vastaan viime syksystä alkaen. S-ryhmä on ollut viimeinen suomalainen suuri päivittäistavarakauppa, jolla ei ole ollut päätöstä asian suhteen.

“Olemme erittäin iloisia. S-ryhmä on tunnettu vastuullisuudestaan, ja nyt se astuu etulinjaan myös eläinkysymyksissä”, sanoo kampanjapäällikkö Juhis Ranta.

Yrityksen hotellit ja ravintolat luopuvat häkkikananmunista vuonna 2021, Kotimaista-tuotteet 2023. Kaikki ketjun häkkikananmunat poistuvat vuoteen 2026 mennessä. S-ryhmän päätös koskee tässä vaiheessa Suomen liikkeitä. Järjestö odottaa vielä päätöstä Viron ja Venäjän toimintojen suhteen.

“Vaikka olemmekin todella iloisia Suomen suurimman päivittäistavarakaupan linjauksesta, niin on tärkeää, että yrityksen päätös laajenisi koskemaan myös muita toimintamaita. Suurin osa muista sitoutuneista yrityksistä on linjannut, että muutos tapahtuu vuonna 2025 mennessä, joten tässä S-ryhmä on hieman jäljessä”, kertoo Ranta.

S-ryhmä on Suomen suurin päivittäistavarakauppa ja merkittävä toimija myös hotelli- ja ravintolapuolella.

“Tämä on suuri askel suomalaiselle yritysvastuulle, Eläinkysymykset saavuttavat viimein ansaitsemansa sijan yritysvastuukysymyksenä. Kananmunista on hyvä aloittaa, koska sillä saralla löytyy selkeitä vaihtoehtoja”, iloitsee Ranta.

Häkkikanalassa kana ei kykene toimimaan kanoille luontaisella tavalla, mikä aiheuttaa eläimelle psyykkistä kärsimystä.