Lahjoita

Ruotsissa kohu kanojen kohtelusta

Ruotsin suurimman kananmunatilan ulkopuolella kuvattu video on herättänyt kohun eläinten kohtelusta. Djurrättsalliansen-järjestön kuvaaman videon julkaisi esimerkiksi SVT:n uutiset.

Videolla kanoja lopettamassa oleva työntekijä asettaa kanan tilan ulko-oven väliin ja lyö oven kiinni. Kun työntekijä avaa oven, kana räpiköi ympäriinsä. Se on vielä hengissä, kun työntekijä heittää sen konttiin.

Toisia kanoja lyödään toistuvasti kepeillä. Iskujen välissä nauhalla kuuluu kanojen tuskanhuutoa.

– Kanojen kirkuminen oli pahinta mitä olen kuullut, puhdasta kuolemanpelkoa. Kanat olivat vielä elossa, kun ne heitettiin konttiin. Näimme miten ne yrittivät ulos, mutta eivät hakkaamisen jälkeen kyenneet pakenemaan, kertoi videon kuvannut Hanna Gisslén Djurrättsalliansenista.

Kanat elävät munantuotannossa noin puolitoista vuotta, minkä jälkeen ne lopetetaan. Yleensä kanoja ei voida käyttää ihmisravinnoksi.

– On tärkeää muistaa, ettei tämä ole poikkeustapaus. Koko kananmunateollisuus perustuu väkivallalle. Kanojen tappaminen on rutiinia, sitä tapahtuu koko ajan, sanoi tilanteen silminnäkijä Malin Gustaffson Djurrättsalliansenista.

Kanala, jonka ulkopuolella video kuvattiin, toimittaa munia Dava Foodsille. Dava Foods toimii myös Suomessa, jossa sen markkinaosuus kananmunista on noin kolmasosa.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi