R-Kioski luopuu häkkikanan­munatuotteiden myynnistä

Pe, 25 Elo 2017 - 14:08

Norjalainen elintarvikealalla toimiva Reitangruppen-konserni on ilmoittanut luopuvansa häkkikananmunien ja niitä sisältävien tuotteiden myynnistä. Konserni omistaa Suomessa R-kioskit. 

Reitangruppenin päätös vaikuttaa tuhansien eläinten oloihin. Linjaus ei koske vain kokonaisena myytäviä munia, vaan myös tuotteiden ainesosia. Tällä kahdeksan vuoden siirtymäajalla voimaan astuvalla päätöksellä on positiivisia kerrannaisvaikutuksia elintarviketeollisuuteen laajalla alueella.

Reitangruppenin linjaus vaikuttaa myös Rema 1000 -kauppoihin Norjassa ja Tanskassa sekä Reitan Convenience -tytäryhtiön toimintaan Pohjoismaissa ja Baltiassa. Reitan Convenience toimii Suomessa, Norjassa, Ruotsissa, Tanskassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Sen omistamia ketjuja ovat Narvesen, Pressbyrån, 7-Eleven, R-kioski, Lietuvos Spauda ja Northland.

Oikeutta eläimille onnittelee Reitangruppenia hyvästä päätöksestä.

Reitangruppenin uusi linjaus syntyi eläinasiajärjestöjen kanssa käydyn dialogin jälkeen. Oikeutta eläimille -järjestö onnittelee Reitangruppenia hyvästä päätöksestä ja toivoo tämän rohkaisevan myös muita yrityksiä tekemään eläinystävällisempiä linjauksia. 

Kaikkein parasta kanojen kannalta on tietysti olla käyttämättä munia lainkaan. Lisätietoja munattomasta leivonnasta saa esimerkiksi Kamomillan konditoria -blogista.