Lahjoita

Puolan parlamentti äänesti viime yönä turkistarhauksen kiellon puolesta

Esitys turkistarhauksen kieltämiseksi sai parlamentissa murskaenemmistön. Kielto etenee seuraavaksi senaattiin, jonka jälkeen presidentti allekirjoittaa sen. Tämän jälkeen Puolan tarhojen on lopetettava toimintansa vuoden siirtymäajalla.

Uusi laki, joka lopettaa Puolan turkistarhat vuoden siirtymäajalla, sai parlamentin vakuuttavan enemmistön tuen perjantain vastaisena yönä. Kiellon puolesta äänesti 356 Puolan parlamentin Sejmin 460 jäsenestä.

Oikeutta eläimille iloitsee Puolan päätöksestä. Kieltoaloite ajettiin läpi parlamentissa vain muutama päivä sen jälkeen, kun tiedotusvälineissä oli noussut kohu turkistarhalla kaksi kuukautta työskennelleen eläinoikeusaktivistin salaa kuvaamista järkyttävistä videoista.

– Turkiseläinten kasvattaminen ahtaissa verkkopohjaisissa häkeissä ei kuulu nykypäivään. Suuri osa Euroopan maista on kieltänyt turkistarhauksen, ja olemme iloisia siitä, että Puola on nyt liittymässä tähän joukkoon, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -järjestöstä.

Puola on tällä hetkellä Tanskan ja Kiinan jälkeen maailman kolmanneksi suurin minkintuottaja. Viime vuonna maan turkistarhoilla tapettiin 5,7 miljoonaa minkkiä.
 

Osallistu keräykseen ja auta meitä toimimaan turkiseläinten puolesta Suomessa:

Olen mukana!

Kettutarhausta harjoitetaan merkittävässä määrin vain Suomessa ja Kiinassa. 

– Turkistarhauksen kiellot entisissä suurtuottajamaissa, kuten Alankomaissa ja nyt Puolassa osoittavat, että aika on ajanut tämän elinkeinon ohi. Suomi on jäämässä eläinten hyvinvointiasioissa samaan sarjaan Kiinan kanssa, sanoo Kristo Muurimaa.
 

Oikeutta eläimille syyttää Suomen huonosta eläinsuojelutilanteesta maa- ja metsätalousministeriötä, joka on pitkään ollut eläintuottajien hallussa. Yhdistyksen mukaan ministeriön kaksoisrooli maatalouden edunvalvojana ja eläinsuojelun kehittäjänä on johtanut siihen, että eläinsuojelusäädöksiä on tehty maatalousyritysten taloudellisen voitontavoittelun ehdoilla.

– Olemme unohtaneet eläinsuojelusta eläimet, sanoo Kristo Muurimaa.

 Turkistarhauksen kieltävät aloitteet ovat tällä hetkellä käsittelyssä Irlannissa, Liettuassa, Virossa, Bulgariassa ja Ukrainassa. Aiemmin turkiseläinten kasvatuksen ahtaissa häkeissä ovat lakkauttaneet muun muassa Englanti, Itävalta, Norja, Belgia, Luxemburg, Serbia, Slovakia, Tšekki, Kroatia, Makedonia, Sveitsi, Saksa, Slovenia, Bosnia ja Hertsegovina ja Alankomaat.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi