Prisma uhkaa virolaista eläinoikeusjärjestöä oikeustoimilla

To, 31 Tam 2019 - 15:01

S-ryhmä on uhannut haastaa virolaisen eläinoikeusjärjestön oikeuteen. S-ryhmän virolainen tytäryhtiö AS Prismaperemarket vaatii Nähtamatud Loomad -järjestöä lopettamaan kampanjoinnin yhtiötä vastaan.

Nähtämatud Loomad -järjestö on kampanjoinut Virossa Prisman häkkikananmunien myyntiä vastaan. Prisma vaatii järjestöä sulkemaan verkkosivun, jonka kautta ihmiset voivat allekirjoittaa Prisman häkkimunien myyntiä vastustavan vetoomuksen. Lisäksi Prisma vaatii lopettamaan logonsa parodioimisen julisteissa ja lentolehtisissä.

Prisma on yritys, joka markkinoi itseään yhteiskunnallisesti vastuullisena yrityksenä. Ihmisillä on oikeus tietää missä oloissa kanat, joiden munia Prisma myy, elävät. Tätä taustaa vasten on omituista, että Prisma yrittää vaientaa avoimuutta lisääviä toimia.

Virossa muut vähittäistavarakaupat Rimi, Maxima ja Stockmann ovat sitoutuneet luopumaan häkkikananmunista vuoteen 2025 mennessä. Prisma ei ole vastaavaa sitoumusta tehnyt.

Virolainen Nähtamätud Loomad on protestoinut Prismojen ulkopuolella kylttien ja lentolehtisten kanssa useasti viimeisten kahden kuukauden aikana.

Suomessa Oikeutta eläimille on myös kampanjoinut, jotta S-ryhmä luopuisi häkkikananmunien myymisestä ja käytöstä omissa tuotemerkeissään. Lidl on luopunut häkkikananmunien käytöstä jo vuonna 2016. Kesko on ilmoittanut luopuvansa häkkimunien myynnistä vuoden 2025 loppuun mennessä.

Häkkikanalassa on tilaa vain noin A4 arkin verran kanaa kohden. Tämä on todella pieni tila, sillä kana on luonnostaan liikkuvainen eläin. Häkin virikkeet ovat lähinnä huono vitsi. Orsi on niin matalalla, että se on lähes hyödytön ja kuopsutteluun ei ole todellista mahdollisuutta. Tavalliseen liikkumiseen ja käytökseen ei siis ole häkissä mahdollisuutta.

Voit auttaa kampanjaamme allekirjoittamalla vetoomuksen ja antamalla S-ryhmälle palautetta.

 

Nähtamatud Loomadin tiedote aiheesta:
https://nahtamatudloomad.ee/prisma-ahvardab-nahtamatud-loomad-kanade-heaolukampaania-tottu-kohtusse-kaevata

Postimees -lehden verkkouutinen: https://tarbija24.postimees.ee/6511635/prisma-ahvardab-loomakaitseorganisatsiooni-nahtamatud-loomad-kohtusse-kaevata