Seuraa pienen Taiga-ketun tarinaa

To, 27 Lok 2016 - 02:10

Facebook-sivuamme seuranneet ovat saattaneet jo tutustua Taiga-kettuun. Oikeutta eläimille julkaisee kuvia turkistarhalta, jolla Taiga elää, ja kertoo sen tarinaa sosiaalisessa mediassa.

Suomen turkistarhoilla elää ja kuolee joka vuosi miljoonia eläimiä. Taiga on siis yksi miljoonista, mutta antaa samalla kasvot niille kaikille. 

Taigan tarina on koskettanut jo tuhansia, ja moni ymmärrettävästi haluaisi pelastaa Taigan turkistarhalta. Me emme valitettavasti uskalla luvata, että tällä tarinalla olisi onnellista loppua. 

Turkistarhauksen lopettaminen Suomesta tapahtuu poliittisilla päätöksillä. Turkisten kysyntään voi vaikuttaa olemalla ostamatta aitoa turkista sisältäviä vaatteita ja muita tuotteita sekä antamalla palautetta turkiksia myyville liikkeille. 

Oikeutta eläimille käy tällä hetkellä neuvotteluja erään turkiksia myyvän vaatevalmistajan kanssa, ja tiedossa on lähiaikoina vetoomus, jonka jokainen Taigan kohtalosta huolestunut voi allekirjoittaa. 

 

Seuraa Taigaa osoitteessa facebook.com/taigathefox ja jaa tietoa myös muille.

 

Tietoa turkistarhauksesta:

  • Suomessa on hieman alle 1 000 turkistarhaa
  • Ketut ovat yleisimpiä Suomessa tarhattavia eläimiä
  • Lain vaatima tila häkissä on alle neliömetri per eläin
  • Ketut kärsivät tarhoilla pelokkuudesta ja lähes täydellisestä virikkeettömyydestä
  • Häkkiolot ja jalostus aiheuttavat silmätulehduksia, haavoja ja käytöshäiriöitä
  • Useat Euroopan maat ovat kieltäneet kettujen kasvatuksen ahtaissa häkeissä 
  • Oikeutta eläimille on julkaissut kuvia yli 100 tarhalta sivustolla tarhauskielto.fi

Voit lukea lisää tietoa turkistarhauksesta nettisivuiltamme osoitteesta oikeuttaelaimille.fi/tietoa/turkistarhaus-suomessa.