Makeat vegevinkit pääsiäiseksi

Pe, 07 Huh 2017 - 01:04

Vaikka suuri osa pääsiäisen perinteistä, kuten herkuista ja koristeista, kätkeekin taakseen epäeettistä eläinten kohtelua, on pääsiäistä helppo viettää myös eläimet huomioiden ja täysin vegenä. Kaupoissa on paljon vaihtoehtoja ja hyviä reseptejä on saatavilla moneen makuun.

“Virvon varvon tuoreeks terveeks!”

Askarteluun tarkoitetut värikkäät höyhenet ovat useimmiten ihan oikeita höyheniä ja peräisin hyvin karuissa oloissa eläneiltä ja kuolleilta linnuilta. Virpomisvitsat voi koristella niiden sijaan kauniilla satiininauhoilla, kreppipaperisuikaleilla tai silkkipaperikoristeilla. Washiteipistä voi helposti askarrella hauskoja höyheniä tällä Teippitarhan ohjeella.

“Vitsa sulle, palkka mulle!”

Palkaksi virpojille voi antaa Muumi-tikkareita, vegaanisia täytelakuja (esim. Fazer Lemon tai Panda Pepe Choco), Tipu-konvehteja, Marianneja, Pez-karkkeja tai Lovehearts-irtokarkkeja. Katso tarkempi lista vegekarkeista kuvineen vegaanituotteet.net-sivulta

Maidottomat suklaamunat

Maidottomia suklaamunia löytyy parhaiten eko- ja erikoisruokakaupoista, mutta niitä on myynnissä myös joissakin marketeissa. Dammenbergin valikoimissa on sekä munia että pupuja ja Moofree-tuoteperheessä puolestaan jättisuklaamunia. Lidlin marsipaanitäytteiset Favorina-suklaamunat ovat nekin maidottomia.

Mämmi on vegaanista

Mämmi on paria poikkeusta lukuun ottamatta aina vegaanista. Sen voi nauttia suosikkikasvimaidon kanssa. Oatlyn iKaffe-kauramaito sopii kermaisuutensa vuoksi erityisen hyvin mämmin seuraksi. Kokeile myös vaniljaisia soijamaitoja. Mämmin kanssa kannattaa maistaa myös vaniljakaurakastiketta tai kaura-, soija-, riisi- tai kookosjäätelöä.

Pashaa ilman lehmiä

Pashaa voi valmistaa myös kasviperäisistä vaihtoehdoista. Saatavilla on sekä soija- että kaurapohjaisia jogurtteja, kermoja, tuorejuustoja ja rahkoja. PS Olen vegaani näyttää videollaan oman versionsa vegaanisesta pashasta. ChocochiliKamomillan konditoria ja Veikeä verso -blogeista löydät monta muuta erilaista vegepashareseptiä.