Lahjoita

 

Mahtava voitto eläimille – SDP turkiskiellon kannalle

 

Upeita uutisia: Suomen suurin puolue SDP on maanantaina 24.8.2020 linjannut, että puolue kannattaa turkistarhauksen ja turkistuotteiden myynnin kieltämistä. 

Turkiseläimiä puolustava aloite voitti äänestyksen puoluekokouksessa äänin 228 - 188.

Oikeutta eläimille -yhdistys on erittäin tyytyväinen SDP:n uuteen kantaan. Eläimet tarvitsevat kaikki puolustajansa, ja nyt joukkoihin on liittynyt uusi, tärkeä liittolainen. 

Jo aiemmin eduskuntapuolueista Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat asettuneet turkistarhauskiellon kannalle. Myös monissa muissa puolueissa on turkistarhausta vastustavia poliitikkoja, vaikkei puolueella olekaan asiasta virallista kantaa.

Turkiseläimen lyhyt ja kärsimyksentäyteinen elämä päättyy menneen ajan statussymboliksi

Keskustelua turkistarhauksen kiellosta on käyty jo kauan. Olemme pyrkineet vaikuttamaan sekä kulissien takana että julkisen keskustelun kautta. Juuri ennen SDP:n puoluekokousta julkaisimme kansainvälistä huomiota herättäneitä kuvia kahdeksalta suomalaiselta turkistarhalta. Brittiläinen Mirror-lehti kutsui kasvattomoita kauhujen tarhoiksi. 

Jo usean vuoden ajan olemme pyrkineet vaikuttamaan turkistarhaukseen nimenomaan kansainvälisen paineen kautta. Salakuvia tarhoilta on julkaistu mediassa niin Euroopassa, Amerikoissa kuin Aasiassakin.

Keräsimme myös nimiä vetoomukseen, jonka luovutimme SDP:n piirien ja koko puolueen johdolle. Vetoomuksen allekirjoitti lähes 5 000 ihmistä – suuret kiitokset allekirjoittaneille! Vetoomuksen mukana lähetimme avoimen kirjeen, jossa rohkaistiin SDP:tä tekemään puolueen arvojen mukainen päätös ja asettumaan vankasti eläinten puolelle.

SDP:n kanta ei vielä tarkoita, että puolue alkaisi aktiivisesti ajaa turkistarhauksen kieltoa. Toimintaa eläinten puolesta tarvitaan edelleen paljon, ettei kieltovaatimus jää pelkäksi tyhjäksi kirjaimeksi. Tervetuloa mukaan tähän työhön!

 

Liity mukaan tukijaksi nyt!

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi