Lahjoita

Kalifornia kieltää turkistarhauksen!

Kalifornian osavaltio on kieltänyt turkistuotteiden myynnin alueellaan. Kuvernööri  Gavin Newsom allekirjoitti uuden lain lauantaina. Kalifornia on ensimmäinen turkiskaupan kieltävä osavaltio Yhdysvalloissa. 

Aiemmin turkisten myynti on kielletty useissa osavaltion kaupungeissa kuten Los Angelesissa, San Franciscossa, West Hollywoodissa ja Berkeleyssä. 

Oikeutta eläimille iloitsee Kalifornian päätöksestä. Osavaltiolla on suuri merkitys muotiteollisuudessa, ja sen päätös on omiaan vähentämään turkisten kysyntää globaalisti.

Samankaltainen kieltohanke on meneillään toisessa muotiteollisuudelle keskeisessä osavaltiossa New Yorkissa.

– Kun eläinvihamielinen hallitusohjelma estää eläinsuojelun edistämisen Suomessa, on Suomen turkistarhojen eläinten ainut toivo kysynnän lakkaaminen. Olemme iloisia siitä, että useat johtavat muotitalot ovat lopettaneet turkisten käytön ja merkittävät alueet ovat kieltäneet niiden myynnin, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -järjestöstä.

Eläinten olot Suomen tarhoilla ovat jatkuvasti nousseet kansainvälisen kritiikin kohteeksi. Oikeutta eläimille -yhdistyksen kuvat ylijalostetuista naaleista ovat olleet uutisissa myös Yhdysvalloissa.

– Villit petoeläimet eivät voi toteuttaa luontaisia käyttäytymistarpeitaan ahtaissa häkeissä. Tämän alan lähtölaskenta on käynnissä, sanoo Muurimaa.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi