Lahjoita

Johtaako salaa kuvattu video turkistarhauksen kieltoon Puolassa?

Salaa kuvattu video turkistarhalta on saanut puolalaiset poliitikot reagoimaan voimakkaasti. Suomi on maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän johdolla jäämässä yhä enemmän jälkeen eläinsuojelukehityksestä.

Salaa kuvattu video maailman todennäköisesti suurimmalta minkkitarhalta on saanut Puolaa johtavan Laki ja oikeus -puolueen johtajan Jaroslaw Kaczynskin ehdottamaan turkistarhauksen kieltoa Puolassa.

Videon toi julkisuuteen puolalainen Otwarte Klatki -järjestö, jonka jäsen työskenteli kaksi kuukautta Góreczkissa sijaitsevalla tarhalla ja dokumentoi tarhan tapahtumia.

Videolla näkyy samanlaisia ongelmia, joita on nähty Suomessa salaa kuvatuilla turkistarhavideoilla, kuten kannibalismia ja vammautuneita, hoitamatta jätettyjä eläimiä. Tarha tuottaa vuosittain jopa puoli miljoonaa minkkiä.

Muutama tunti kuvamateriaalin julkitulon jälkeen Puolan suurimman puolueen johtaja Jarosław Kaczyński järjesti lehdistötilaisuuden, jossa hän ilmoitti vaativansa merkittäviä muutoksia eläinten hyvinvointia koskevaan lainsäädäntöön. Yksi vaatimuksista on turkistarhauksen kielto.

Oikeutta eläimille -yhdistys on tyytyväinen pyrkimyksiin parantaa Puolan eläinsuojelulakia. Samalla yhdistys huomauttaa, että kansainvälinen paine Suomea kohtaan kasvaa. Aiemmin turkistarhauksen ovat kieltäneet muun muassa Englanti, Itävalta, Norja, Belgia, Luxemburg, Serbia, Slovakia, Tšekki, Kroatia, Makedonia, Sveitsi, Saksa, Slovenia, Bosnia ja Hertsegovina ja viimeksi Alankomaat. 

Osallistu keräykseen ja auta meitä lopettamaan turkistarhaus Suomessa!

– Jos Puolan kielto menee läpi, Suomi jää yhdeksi harvoista Euroopan maista, jossa turkistarhausta yhä harjoitetaan ilman kummempia rajoituksia. Eläinsuojelusäädöksiä on meillä uudistettu lähinnä turkistarhayritysten taloudellisen edun näkökulmasta, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Laki ja oikeus -puolue on aiemminkin pyrkinyt parantamaan eläinsuojelun tasoa Puolassa ja vaatinut turkistarhauksen kieltoa. Silloin Suomen suurlähetystö Puolassa kutsui puolalaisia kansanedustajia cocktail-tilaisuuteen, jossa turkistarhaajien edustajat lobbasivat suunniteltua turkistarhauksen kieltoa vastaan. 

Oikeutta eläimille vaatii, että Suomi ei pyri hidastamaan eläinsuojelun kehitystä muissa maissa.

– Suomi on jäänyt eläinsuojelun takapajulaksi, kun muualla maailmassa on tapahtunut edistystä ja meillä ei. Mutta vielä suurempi häpeä meille on se, että yritämme estää turkistarhauksen kieltoja muualla, sanoo Kristo Muurimaa.
 

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi