Jättikettujen nahat päätyvät kansainvälisten huippumerkkien vaatteisiin

To, 17 Elo 2017 - 13:08

Voit allekirjoittaa vetoomuksen kettujen puolesta täällä: oikeuttaelaimille.fi/jattiketut

Aiemmin tällä viikolla julki tulleet kuvat turkistarhojen jättimäisistä ylijalostetuista ketuista ovat herättäneet kansainvälistä huomiota. Kuvat ovat olleet uutisissa Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Oikeutta eläimille muistuttaa, että nämä nahat päätyvät kansainvälisten huippumerkkien vaatteisiin turkisbrändi Saga Fursin kautta. Helsingin luksusostoskaduilla Saga Fursin turkiksia myyvät muun muassa Louis Vuittonin ja Michael Korsin flagship-liikkeet

– Saga Fursin myymät nahat ovat juuri näiden epämuodostuneiksi jalostettujen jättikettujen nahkoja, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksestä.

Edellisessä Saga Fursin huutokaupassa Vantaalla 83 % myydyistä nahoista kuului myyntiraportin mukaan kahteen suurimpaan kokoluokkaan. Jättisuurista nahoista tarhaaja ja Saga Furs saa korkeamman hinnan.

– Turkiseläinten jalostus Suomessa on sairasta. Se osoittaa, että tarhaajille eläinten hyvinvointi ei merkitse mitään ja että he yrittävät vain saada mahdollisimman paljon voittoa nahoista. Yhteiskunnan on asetettava rajat tällaiselle ahneudelle, sanoo Kristo Muurimaa.

Turkistarhaus on kielletty 10 EU-maassa. Viimeisimmät tarhauksen kieltäneet maat ovat Saksa ja Tsekki. Aiemmin turkistarhauksen ovat lakkauttaneet Sveitsi, Hollanti, Itävalta, Iso-Britannia, Slovenia, Kroatia, Bosnia ja Serbia.

Kuvat jättiketuista on otettu viidellä turkistarhalla Pohjanmaan maakunnissa alkuvuodesta 2017.