Lahjoita

Findus sitoutuu parantamaan broilerikanojen oloja

10 eurooppalaisen eläinoikeusjärjestön kampanja johti pakastejätin sitoumukseen. Suomalainen Oikeutta eläimille johti kampanjaa Suomessa.

Nomad Foods on tänään ilmoittanut sitoutuvansa eurooppalaisen kanasitoumuksen (ECC) kriteereihin. Eläinoikeusjärjestöt aloittivat kampanjan pakastejättiä vastaan tämän viikon tiistaina. Nomad Foods on Euroopan suurimpia pakasteruokien valmistajia, sen tunnettuja brändejä ovat Findus, Iglo ja Birds Eye. 

Tiistaina eläinoikeusjärjestöt ympäri euroopan julkaisivat vetoomuksen, kampanjavideon ja verkkosivut. Yritys vastasi kampanjaan julkaisemalla sitoumuksen useiden toimintamaiden verkkosivuilla.

“Kampanja oli ohi nopeammin kuin odotin. Findus ottaa askeleen oikeaan suuntaan. Toivon, että tämä toimii esimerkkinä myös Suomalaisille yrityksille”, kertoo Oikeutta eläimille järjestön yrityskampanjapäällikkö Juhis Ranta.

Oikeutta eläimille muistuttaa, että broilerintuotanto on äärimmilleen vietyä tehotutantoa. Eläinyksilöinä mitattuna se on kaikkein tuhoisin eläintuotannon sektori. Suomessa ruoaksi teurastetuista maa-eläimistä noin 95% on broilerikanoja.

“Broilerin tuotannolle ei valitettavasti ole näkyvissä loppua. Siksi on tehtävä kaikkemme, jotta näiden lintujen kärsimys olisi mahdollisimman vähäistä. Yritykset voivat ottaa tämän vastuullisuuskysymyksenä”, kertoo Ranta.

ECC:n kriteereissä yritys sitoutuu esimerkiksi käyttämään vain hitaammin kasvavia broilerirotuja, noudattamaan pienempää eläintiheyttä ja parantamaan broilerihallien ilmanlaatua. Kriteereissä puututaan myös valon määrään. Kyseiset kriteerit on allekirjoittanut yli 150 yritystä Yhdysvalloissa ja Euroopassa, mukana on esimerkiksi sellaisia yrityksiä kuin Sodexo, Ikea, Danone ja Unilever.

“Yksikään suomalainen yritys ei ole vielä vastaaviin kriteereihin sitoutunut. Tässä olisi selkeä paikka edelläkävijyydelle”, sanoo Ranta.

https://www.nomadfoods.com/our-sustainable-path/
https://www.findus.fi/meista/vastuullinen-tuotanto

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi