Lahjoita

Euroopan komissio haluaa kieltää tuotantoeläinten häkkikasvatuksen

Euroopan komissio teki kesäkuun lopulla historiallisen päätöksen, kun se ilmoitti haluavansa luopua ruoantuotannossa hyödynnettävien eläinten häkkikasvatuksesta vuoteen 2027 mennessä.

Komissio kertoi julkaisemassaan tiedotteessa ryhtyvänsä valmistelemaan lainsäädäntöehdotusta, joka kieltäisi emakkojen, kanojen, vasikoiden, kanien, viiriäisten, ankkojen ja hanhien kasvattamisen häkeissä. Ehdotus on tarkoitus esitellä vuoden 2023 loppuun mennessä, jonka jälkeen Euroopan parlamentti ja neuvosto äänestävät sen hyväksymisestä eläinsuojeludirektiivin päivittämisen yhteydessä aikaisintaan vuonna 2024.

Ennen ehdotuksen esittelemistä Euroopan komissio suorittaa arvion sen yhteiskunnallisista, taloudellisista ja ympäristövaikutuksista. Vaikutustenarviointiraportin tulosten perusteella komissio määrittelee häkkikasvatuskiellon siirtymäajan sekä keinot tuottajien tukemiseksi ja lain ulottamiseksi myös Euroopan unionin ulkopuolelta tuotuihin tuotteisiin.  

Euroopan komission valmisteleman lainsäädäntöehdotuksen uskotaan menevän läpi, sillä Euroopan parlamentti asettui jo aikaisemmin kesäkuussa tukemaan tuotantoeläinten häkkikasvatuksen lopettamiseen tähtäävää End the Cage Age -kansalaisaloitetta hurjalla äänienemmistöllä. Epäselvää sen sijaan on, että päästäänkö häkeistä eroon vuoteen 2027 mennessä vai joudutaanko komission toivomaa aikataulua muuttamaan pidemmän siirtymäajan takaamiseksi tuottajille.

Lisätietoa:  

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi