Lahjoita

Ei koirien kaltoinkohtelua televisioviihteen vuoksi

National Geographic Suomi -kanava esittää Koirat kuriin -ohjelman toista tuotantokautta. Ohjelmassa esitetään fyysisesti ja henkisesti väkivaltaisia koulutusmenetelmiä, jotka vakavasti vahingoittavat koirien hyvinvointia.

Vaadimme, että National Geographic Suomi lopettaa ohjelman esittämisen. Eläimiin kohdistuva väkivalta ei saa olla viihdettä.


Koirat kuriin -ohjelmassa seurataan koirankouluttaja Matt Beisnerin työskentelyä haastavien koirien kanssa, jotka hän “muuttaa” yhteiskuntakelpoisiksi.

Ohjelman ensimmäinen tuotantokausi esitettiin Yhdysvalloissa vuonna 2019. Tuolloin eläinten käyttäytymisneuvojien järjestö IAABC kritisoi Beisneria muun muassa tieteellisten termien harhaanjohtavasta käytöstä sekä koiran hyvinvoinnin kannalta erittäin haitallisista koulutusmenetelmistä.⁣ 

Tv-mainoksesta päätellen ohjelman sisältö ei ole muuttunut ensimmäisestä kaudesta. Mainoksessa Beisner nähdään roikottamassa koiraa ilmassa hihnan ja kaulapannan varassa. Tämä “hapettaminen” voi pahimmillaan aiheuttaa koiralle aivovamman.⁣

Beisnerin mukaan henkinen ja toisinaan fyysinenkin epäinhimillinen kohtelu on empaattinen ja ymmärtäväinen teko koiraa kohtaan. Ohjelma vääristää täysin käsityksen siitä, mitä koiran ehdoilla tapahtuva myötätuntoinen koulutus on.

Olemme huolissamme siitä, minkälaiseen koiran kohteluun ohjelma kannustaa.⁣ On vastuutonta National Geographic Suomelta esittää televisioviihdettä, joka kannustaa väkivaltaan perustuvaan koulutukseen.