Lahjoita

Burger King: Kanna vastuusi vihdoinKING!

GLOBAALI KAMPANJA VAATII BURGER KINGIÄ LUOPUMAAN HÄKKIKANANMUNISTA

Yli 80 järjestöä kehottaa yhtä maailman suurimmista pikaruokaketjuista siirtymään 100% pois häkkikananmunien käytöstä maailmanlaajuisesti.

(27. lokakuuta, 2020) –  Open Wing Alliance aloitti tänään kattavan, globaalin kampanjan Burger King-ketjun omistavaa RBI (Restaurants Brands International) -konsernia vastaan. Valtava kampanja, jossa on mukana yli 80 eläinoikeusjärjestöä, vaatii yhtä maailman johtavista pikaruokaketjuista sitoutumaan ainoastaan sellaisten kananmunien hankintaan, joita ei ole tuotettu häkkikanaloissa.

Kansainvälistä kampanjaa vetävät Open Wing Alliancen (OWA) jäsenjärjestöt. OWA on maailmanlaajuinen koalitio, joka on yhdistynyt parantamaan kanojen hyvinvointia maailmanlaajuisesti. Tämä RBI:hin kohdistuva maailmanlaajuinen kampanja vaatii 80 järjestön voimin yritystä kantamaan vastuunsa ja muuttamaan käytäntöjään paremmiksi.

"Koska Burger King on yksi johtavista pikaruokaketjuista maailman suurimmilla markkinoilla, Burger Kingillä on vastuu toimitusketjujensa eläinten päivittäin kokemasta kärsimyksestä", sanoo Open Wing Alliancen johtaja Alexandria Beck. "Burger Kingillä on mahdollisuus parantaa miljoonien munivien kanojen elämää ja olla ensimmäinen merkittävä pikaruokaketju, joka omaksuu todella globaalin häkittömän politiikan."

Vaikka RBI:n omistama Burger King on ryhtynyt ensimmäisiin toimiin eläinten hyvinvointiin liittyen, sen nykyiset linjaukset eivät kata kaikkia sen munia ja munatuotteita. Yritys siis tukee edelleen munivien kanojen kärsimystä markkinoillaan ympäri maailmaa. Thaimaata ja Indonesiaa lukuun ottamatta pikaruokajätillä ei ole mitään hyvinvointisitoumuksia Aasiassa, jossa munat ovat merkittävä osa Burger Kingin valikoimaa.

Munat Burger Kingin maailmanlaajuisessa toimitusketjussa ovat peräisin teollisuuslaitoksilta, joissa kanat on suljettu pieniin, likaisiin häkkeihin. Nämä häkit ovat niin pieniä ja täynnä lintuja, että kanat eivät voi mitenkään toteuttaa luonnollisia käyttäytymistarpeitaan. Heidän raajansa jäävät usein kiinni häkin rakenteisiin, mikä johtaa murtuneisiin luihin, epämuodostumiin ja vakavaan höyhenten menetykseen. Jotkut kanat, uupuneina tai kykenemättöminä liikkumaan, joutuvat lajitovereidensa surmaamiksi.“Yhdenkään linnun ei pitäisi joutua elämään häkissä. Vähintä, mitä yritys voi tehdä auttaakseen eläimiä, on tehdä vastuullisuuslinjaus häkeistä luopumiseksi,” sanoo Oikeutta eläimille järjestön yritysvastuukampanjoitsija, Juhis Ranta. “Yritys voi valita, että haluaako se olla eläinten hyvinvointia painottavan kehityksen jarru vai astua historian paremmalle puolelle tekemällä oikein.”

Monet suuret yritykset eri toimialoilta hylkäävät häkkikananmunat maailmanlaajuisesti, ja kuluttajien kysyntä häkittömästi tuotetuista munista kasvaa. Monet maailman suurimmista yrityksistä, kuten Unilever, Nestle, Aldi, InterContinental Hotels, Sodexo, Mondelez, Compass Group, Shake Shack, Famous Brands, Costa Coffee ja Barilla ovat tehneet kansainvälisiä sitoumuksia julman häkkikananmunien tuotannon lopettamiseksi. Burger King ei tässä ole onnistunut.

Suomessa kampanjaa vetää Oikeutta eläimille. Järjestö on avannut vetoomuksen osoitteessa https://oikeuttaelaimille.fi/burger-king-kanna-vastuusi ja osallistuu Open Wing Alliancen kanssa sosiaalisen median toimintaan ja mainoksien tulvaan, joihin yleisö voi osallistua osoitteessa www.BurgerKingBrutality.com. Tuhannet aktivistit ympäri maailmaa osallistuvat 28. lokakuuta maailmanlaajuiseen toimintapäivään koordinoidusti kannustaakseen Restaurant Brands Internationalia (RBI) sitoutumaan luopumaan häkeistä maailmanlaajuisesti.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
PL 362
00131 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi