Lahjoita

Vaikuta nyt päättäjiin!

In English here.

Sivua päivitetty 18.4.. Pääministeri Sanna Marin on eläinsuojelumyönteisin pääministeri kautta aikojen. Silti hallitusohjelman eläinlinjaukset ovat katastrofaalisen heikkoja. Nyt koronaepidemian aikana pääministerillä tuskin on aikaa vastailla palautteisiin tai ajatella juuri muuta, joten pyydämme keskittämään yhteydenotot maa- ja metsätalousministeri Jari Lepälle.

Lokakuun alussa brittilehdet Daily Mirror ja Daily Mail sekä Suomessa Iltalehti ja MTV Uutiset raportoivat kettujen, minkkien ja supikoirien oloista Suomen turkistarhoilla. Oikeutta eläimille -järjestön lehdille välittämät kuvat paljastivat, etteivät tarhojen olot ole parantuneet, vaan ahtaat häkit, käytöshäiriöt, kannibalismi ja jättikokoisiksi jalostetut ketut ovat edelleen yleisiä tarhoilla.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ei ole kommentoinut turkistarhoilta julki tulleita kuvia millään tavalla. Hän ei ole vastannut vetoomuksiin eläinten olojen parantamiseksi.

Hallituksen työskentelyä johtaa pääministeri Sanna Marin. Marin tunnetaan eläinsuojelumyönteisenä poliitikkona, mutta hän ei ole vielä luvannut, että hallitus parantaisi turkiseläinten oloja. Hallitus voisi esimerkiksi vihdoin siirtää eläinsuojeluasiat pois maa- ja metsätalousministeriltä vaikkapa ympäristöministeriölle.

Pyydämme nyt kaikkia mukaan nostamaan eläinten asiaa esille ja lähettämään suoraa palautetta poliitikoille. Toimi näin:

  1. Kirjoita viesti omin sanoin. Emme halua, että päättäjät saavat saman viestin monta kertaa, vaan että viestit ovat aitoja ihmisten mielipiteitä. Voit käyttää hyväksesi allaolevia faktoja. Muista myös kertoa, miksi eläinten asia on sinulle tärkeä.
  2. Kopioi vastaanottajien osoitteet. Lähetä viesti osoitteeseen jari.leppa@eduskunta.fi.
  3. Lähetä viesti omasta sähköpostistasi. Päättäjien velvollisuus on kuunnella kansalaisten mielipiteitä, joten älä arkaile ottaa yhteyttä – muista kuitenkin asiallisuus ja omakohtaisuus.
  4. Täytä alla oleva lomake ja kerro meille, että lähetit viestin. Kuulisimme mielellämme, kuinka paljon yhteydenottoja päättäjät ovat saaneet. Pyydämme siis täyttämään allaolevan lomakkeen. Jos jätät yhteystietosi, pidämme sinut ajan tasalla kampanjoinnistamme. Voit lähettää palautteen päättäjille, vaikket täyttäisikään lomaketta.

Kerro meille lähettämästäsi viestistä.

Olen lähettänyt viestin
 

Omat yhteystietosi

Saatamme ottaa yhteyttä ja kertoa kampanjan etenemisestä. Voit halutessasi jättää tämän tyhjäksi.
Saat listalta tietoa eläinten oikeuksista ja mahdollisuuksista toimia eläinten puolesta

Kuvia turkistarhoilta on tullut julkisuuteen vuosien ajan, ja poliitikot ovat luvanneet parantaa tarhojen oloja. Myös kansa vaatii tätä: viimeisimmässä kyselytutkimuksessa 80 % vastaajista halusi lakkauttaa eläinten kasvattamisen äärimmäisen ahtaissa häkeissä.

Miksi juuri maatalousministeri Jari Leppä?

Eläinsuojelulain uudistuksesta vastaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Keskustalainen Leppä omistaa itse maitotilan ja on johdonmukaisesti vastustanut eläinsuojelun parantamista. Hallitusneuvotteluissa Keskusta onnistui saamaan läpi vaatimuksensa, jonka mukaan eläinsuojelulakia tulee kehittää rahallisten etujen näkökulmasta – ei eläinten. Turkistarhaukseen ei ole luvattu minkäänlaisia parannuksia.

Faktoja turkistarhauksesta:

  • Ahtaissä häkeissä eläimet eivät voi toteuttaa niiden luontaisia käyttäytymistarpeita
  • Luonnossa esimerkiksi naalit vaeltavat satojen kilometrien matkoja pohjoisen erämaissa
  • Suuri osa Euroopan maista on kieltänyt turkistarhauksen tai rajoittanut sitä merkittävästi. Esimerkiksi kettutarhaus on kielletty Ruotsissa ja Tanskassa, Norja on kieltänyt turkistarhauksen kokonaan.
  • Kuvat Suomen turkistarhoilta ovat saaneet valtavasti kansainvälistä huomiota, ja turkistarhauksesta on tullut häpeänaihe Suomen maineelle eläinsuojelumaana
  • Suurin osa suomalaisista vastustaa eläinten kasvatusta ahtaissa häkeissä. Viime vuonna tehdyssä kyselyssä vain 17 % hyväksyi tarhauksen jatkamisen ilman selviä parannuksia.
  • Hallitusohjelmassa ei ole luvattu mitään parannuksia turkiseläinten oloihin.

Pysy ajan tasalla!

Päivitykset suoraan sähköpostiisi!

Oikeutta eläimille -yhdistyksen sähköpostilistalla saat uusimmat tiedot toiminnasta, kampanjoista ja mahdollisuuksista auttaa eläimiä! Lähetämme sähköpostia ajankohtaisen tilanteen mukaan muutaman kerran kuukaudessa.

Ota meihin yhteyttä

Oikeutta eläimille
Vilhonvuorenkatu 7-9 C th 4
00500 Helsinki

044 722 3351 (klo 9-17)
044 722 3352 (tiedotusvälineet)

info@oikeuttaelaimille.fi