Vaikuta nyt päättäjiin!

In English here.

Lokakuun alussa brittilehdet Daily Mirror ja Daily Mail sekä Suomessa Iltalehti ja MTV Uutiset raportoivat kettujen, minkkien ja supikoirien oloista Suomen turkistarhoilla. Oikeutta eläimille -järjestön lehdille välittämät kuvat paljastivat, etteivät tarhojen olot ole parantuneet, vaan ahtaat häkit, käytöshäiriöt, kannibalismi ja jättikokoisiksi jalostetut ketut ovat edelleen yleisiä tarhoilla.

Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ei ole kommentoinut turkistarhoilta julki tulleita kuvia millään tavalla. Hän ei ole vastannut vetoomuksiin eläinten olojen parantamiseksi.

Myöskään pääministeri Antti Rinne ei ole luvannut, että hallitus parantaisi turkiseläinten oloja.

Pyydämme nyt kaikkia mukaan nostamaan eläinten asiaa esille ja lähettämään suoraa palautetta poliitikoille. Toimi näin:

  1. Kirjoita viesti omin sanoin. Emme halua, että päättäjät saavat saman viestin monta kertaa, vaan että viestit ovat aitoja ihmisten mielipiteitä. Voit käyttää hyväksesi allaolevia faktoja. Muista myös kertoa, miksi eläinten asia on sinulle tärkeä.
  2. Kopioi vastaanottajien osoitteet. Lähetä viesti osoitteisiin jari.leppa@eduskunta.fi ja antti.rinne@eduskunta.fi.
  3. Lähetä viesti omasta sähköpostistasi. Päättäjien velvollisuus on kuunnella kansalaisten mielipiteitä, joten älä arkaile ottaa yhteyttä – muista kuitenkin asiallisuus ja omakohtaisuus.
  4. Täytä alla oleva lomake ja kerro meille, että lähetit viestin. Kuulisimme mielellämme, kuinka paljon yhteydenottoja päättäjät ovat saaneet. Pyydämme siis täyttämään allaolevan lomakkeen. Jos jätät yhteystietosi, pidämme sinut ajan tasalla kampanjoinnistamme. Voit lähettää palautteen päättäjille, vaikket täyttäisikään lomaketta.

Kerro meille lähettämästäsi viestistä.

Olen lähettänyt viestin
 

Omat yhteystietosi

Kuvia turkistarhoilta on tullut julkisuuteen vuosien ajan, ja poliitikot ovat luvanneet parantaa tarhojen oloja. Myös kansa vaatii tätä: viimeisimmässä kyselytutkimuksessa 80 % vastaajista halusi lakkauttaa eläinten kasvattamisen äärimmäisen ahtaissa häkeissä.

Miksi juuri Jari Leppä ja Antti Rinne?

Eläinsuojelulain uudistuksesta vastaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä. Keskustalainen Leppä omistaa itse maitotilan ja on johdonmukaisesti vastustanut eläinsuojelun parantamista. Hallitusneuvotteluissa Keskusta onnistui saamaan läpi vaatimuksensa, jonka mukaan eläinsuojelulakia tulee kehittää rahallisten etujen näkökulmasta – ei eläinten. Turkistarhaukseen ei ole luvattu minkäänlaisia parannuksia.

Pääministeri Antti Rinne johtaa hallitusta. Taloustutkimuksen syyskuussa tekemässä kyselyssä jopa 91 % sosialidemokraattien kannattajista halusi, että turkiseläimet pääsisivät liikkumaan usean neliömetrin alueella. Nyt esimerkiksi minkkihäkkien koko on vain neljäsosaneliömetri. Pääministeri Rinteen tulisi periaatteessa kannattaa parannuksia eläinsuojeluun, mutta hän ei ole ehkä sisäistänyt sitä, miten tärkeästä asiasta on kyse.