Vetoomus susien puolesta

Susi on Suomessa erittäin uhanalainen laji, jonka kanta on viimeisimmän arvion mukaan vain hieman yli 200 yksilön suuruinen. Tästä huolimatta maa- ja metsätalousministeriö ja Suomen riistakeskus ovat myöntäneet lupia susien tappamiseen. Allekirjoita vetoomus susien puolesta!
 
Maa- ja metsätalousministeriö hyväksyi alkuvuodesta 2015 suden kannanhoidollisen metsästyksen kaksivuotisena kokeiluna. Metsästyksen tarkoitus on ministeriön mukaan vähentää salametsästystä ja lieventää kielteisiä asenteita susia kohtaan. Suden metsästykseen myönnettiin lähes kolme kertaa enemmän lupia kuin edellisvuonna. Helmi-maaliskuun aikana kannanhoidollisilla poikkeusluvilla tapettiin yhteensä 17 sutta.
 
Luonto-Liitto on jättänyt Euroopan komissiolle kantelun kannanhoidollisesta metsästyksestä, sillä sen perustelut ja toteutus rikkovat EU:n luontodirektiiviä. Luonto-Liiton susiryhmä ja Oikeutta eläimille keräävät nyt yhteistyössä nimiä kantelun tueksi laadittuun vetoomukseen.
 

Allekirjoita vetoomus Suomen susien puolesta!

Me allekirjoittaneet pyydämme Euroopan komissiota toimimaan suden kannanhoidollisen metsästyksen lopettamiseksi ja kestävämmän susipolitiikan edistämiseksi Suomessa.

Saatamme ottaa yhteyttä ja kertoa uutisia vetoomuksesta. Jos haluat, voit jättää tämän kentän tyhjäksi.

Luovutamme nimet vetoomuksen vastaanottajalle. Nimiä ei julkaista verkossa, emmekä koskaan luovuta tietojasi ulkopuolisille.