Mikä on Oikeutta eläimille?

  • Nimienkeräystä turkistarhauksen kieltävään kansalaisaloitteeseen Jyväskylässä.
     Nimienkeräystä turkistarhauksen kieltävään kansalaisaloitteeseen Jyväskylässä.
  • Turkistarhauksen vastainen mielenosoitus Tampereella.
     Turkistarhauksen vastainen mielenosoitus Tampereella.

Oikeutta eläimille on eläinten oikeuksia ajava ruohonjuuritason järjestö. Edistämme kasvissyöntiä ja veganismia yhtenä hyvänä keinona vaikuttaa eläinten asemaan. Toimintamme arkipäivään kuuluvat muun muassa luentotilaisuudet, kouluilla puhuminen, lentolehtisten jakaminen, infopöydän pitäminen, mielenosoitukset, tempaukset kadulla ja muu ruohonjuuritason toiminta. Kansalaistottelemattomuutta lukuun ottamatta toimimme laillisin keinoin.

Viime vuosina näkyvimmäksi osaksi toimintaamme on noussut kuvien ja videoiden julkaisu tuotantoeläintiloilta. Mediajulkisuudesta huolimatta toimintamme perustuu edelleen ihmisten vapaaehtoisuuteen ja oma-aloitteisuuteen. Järjestö ei saa tukia valtiolta, vaan rahoitamme toimintaamme lahjoituksilla ja jäsenmaksuilla.

Oikeutta eläimille kyseenalaistaa eläinten hyväksikäytön ajatuksen. Suhteemme eläimiin tulisi perustua vastavuoroisuuteen nykyisen yksisuuntaisen hyödyntavoittelun sijasta. Eläimillä on oikeus elämään ja omaehtoisuuteen. Eläimet ovat tuntevia ja kärsimyskykyisiä olentoja, joilla on aitoja hyvinvointivaatimuksia. Meillä on eettinen vastuu ottaa huomioon nämä vaatimukset.

Pääasiallisia toimintakohteitamme ovat turkistarhaus, tehotuotanto, eläinkokeet sekä eläinten käyttö viihteen välineinä, kuten sirkuksissa ja delfinaarioissa. Myös metsästykseen ja kalastukseen sekä lemmikkieläinten jalostukseen, kauppaan ja ylläpitoon liittyy eläinten oikeuksien loukkauksia. Tarjoamme tietoa eläintuotannon epäkohdista sekä kannustamme eläinystävällisempiin valintoihin.

Oikeutta eläimille on perustettu vuonna 1995. Eri puolilla maata toimivat paikallisjaostot ovat suoraan jäsenistönsä hallinnassa. Mukaan toimintaan voivat tulla kaikki yhdistyksen päämääriä ja toimintatapoja kannattavat ihmiset. Toimintaan osallistuminen ei edellytä jäsenmaksun maksamista.

Järjestö ei hyväksy sukupuoleen, ihonväriin, ikään tai seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvaa syrjintää ja on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton.